• DEN GRÆNSELØSE nu på dvd og blu-ray

  • LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Jack & Connie - kærlighedens nybegyndere

Jack Goes Boating

Kærlighed skal have tid til at vokse – og skal plejes for at leve. Så kort kan man sammenfatte denne film, hvor Jack møder Connie.

DramaKomedieRomance
Produktionsår: 2010
Varighed: 91 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Phillip Seymour Hoffman,
Medvirkende: Philip Seymour HoffmanAmy RyanJohn OrtizDaphne Rubin-Vega,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Per Breindahl - 25.10.2011Undertitlen "kærlighedens nybegyndere" er mere rammende for denne film end den engelske titel "Jack Goes Boating" og den danske hovedtitel "Jack & Connie".

Jack (Philip Seymour Hoffman) kører limousine, lytter til reggae og lever af fastfood. Et liv uden de helt store højdepunkter. Men det vil kollegaen Clyde (John Ortiz) lave om på. Han og hans kæreste Lucy sætter en blind date op for Jack, hvor han møder Connie (Amy Ryan). De to piger arbejder i en bedemandsforretning, hvor Connie laver telefonsalg af de foredrag, chefen holder for andre bedemænd.

Så er scenen sat, og vi er klar til, at handlingen skal tage fart – det gør den bare ikke. I stedet får vil lov til at følge et kærlighedsforhold udvikle sig med meget langsomme penselstrøg.

Både Jack og Connie vil gerne den anden – men begge har også en fortid, så forholdet skal bygges langsomt op. Jack er ikke nogen skønhedsåbenbaring, men han har et stort hjerte, og han lytter til sin Connie – og vil opfylde hendes ønsker. Det indebærer blandt andet, at han må lære at svømme og lære at lave mad. Svømme- og madlavningstimerne fylder en god del af filmen, men så kan man som seer samtidig sidde og tænke på, hvornår man selv har lyttet til sin partner på den måde og virkelig sat noget ind på at opfylde hendes eller hans ønsker.

Som kontrast til Jack og Connies forhold følger vi også Clyde og Lucy, der ikke rigtigt kan få deres forhold til at fungere. Begge har haft lidt for mange sidespring samt lidt for meget hash og kokain - det slider!

"Jack & Connie - kærlighedens nybegyndere" er en filmatisering af en teaterforestilling. De fleste af skuespillerne er de samme som på teatret. Her var Philip Seymour Hoffman så glad for sin rolle og stykket, at han satte sig for at få det filmatiseret. Foruden at spille hovedrollen, er han også instruktør og producent.

Er man til langsomme film med plads til eftertanke og til kærlighedsfilm, der beskriver det indviklede samspil mellem mennesker med realisme og følsomhed, ja så er et møde med Jack og Connie bestemt værd at anbefale. Måske kunne filmen også bruges som optakt til et parseminar, for her er både gode eksempler på det, man skal gøre i et parforhold, og det man bestemt ikke bør gøre. Og de to hovedpersoner er så troværdige og sympatiske, at man håber, det ikke er skuespil, men at de går rundt derude et sted i virkeligheden og dyrker kærligheden til hinanden.

Men er man til stormende romancer, prinsen på den hvide hest, barmfagre flotte kvinder, fart og tempo – ja så er dette ikke filmen, man skal vælge på dvd-hylden. Skulle filmen have ramt min smag bedre, skulle der have været lidt flere facetter af parforholdet, lidt mere handling og lidt flere rappe replikker. Vi følger primært Jack og hans kamp for forholdet. Lidt mindre svømmehal og lidt mere indblik i Connies verden havde styrket filmen. Derfor kun tre stjerner.

Men føler man, at nutidens film er alt for hurtige, jager gennem handlingen og har alt for få stemningsbilleder, ja så er her en dejlig oase.

Lad mig slutte med et citat af Lucy fra filmen. Et citat der samler meget godt op på det, vores "begyndere i kærlighed" bruger filmen på at lære: "I et parforhold sker der mange gode ting, men der sker også ting, du ikke ville ønske for din værste fjende!"Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer