• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Adventure

Into the Woods

Askepot, Hans og bønnestagen, Rødhætte og Rapunzel blandes med et femte eventyr. Filmen indeholder mange seriøse etiske problemstillinger, men det er svært at sige, hvem der er målgruppen.

AdventureKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 årTop 10 2014
Produktionsår: 2014
Varighed: 114 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Rob Marshall,
Medvirkende: Meryl StreepEmily BluntJames CordenJohnny Depp,
Stikord:
 Magi,


Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 30.03.2015NYTÆNKENDE GENBRUG AF EVENTYR
Man tager fire kendte eventyr: Askepot, Hans og bønnestagen, Rødhætte og Rapunzel. Man tilsætter en blåhåret heks og et ungt bagerægtepar, der ikke kan få børn. Man sender dem alle ind i en dyb skov – og så har man "Into the Woods".

Det unge par (Emily Bunt og James Corden) har en stor sorg: de kan ikke få børn. Deres nabo, heksen (Meryl Streep) fortæller, at det er fordi, hun har kastet en forbandelse på dem på grund af en strid med bagerens far. Men hvis de kan finde fire genstande, inden der er gået tre døgn, og bringe dem til heksen, vil hun ophæve forbandelsen. Så de går ind i skoven for at finde de fire ting. Også Askepot, Hans, Rødhætte og Rapunzel må ind i skoven, og hver af dem har én af de eftertragtede genstande. Og så går de vilde jagter og indviklede forhandlinger. I skoven er naturligvis også ulven (Johnny Depp), Askepots prins (Chris Pine) og mange flere. Det skal ikke afsløres, hvordan filmen ender. Men tro ikke altid på det med, "at de levede lykkeligt til deres dages ende".

Etiske spørgsmål
Filmen indeholder mange seriøse etiske problemstillinger. De kommer frem både som monologer, dialoger, gruppesamspil og gennem de konsekvenser, personernes valg får. Hvordan er man en god forælder? Vil børn (også børn af en heks) altid videreføre deres forældres dårlige egenskaber, eller kan de bryde med arven? I begyndelsen af filmen synger alle om, hvad de ønsker sig. Men er det altid godt at få det, man ønsker sig? Flere af personerne i filmen oplever, at deres ønske går i opfyldelse – men at dette bestemt ikke fører til udelt lykke. Askepot italesætter ligefrem, at hun er nået frem til, at for hende vil lykken nok være en mellemting mellem de forfærdelige kår, hun kom fra, og livet på slottet sammen med prinsen. "Mellemtingen" viser sig at være livet sammen med en jævn bager med et lille barn.

"Skoven"
Alle personerne går i filmens begyndelse ind i "skoven", der dels er en fysisk skov med masser af gamle træer, og dels også er et meget anderledes sted end verden udenfor. Her kan alting ske – både noget virkelig godt og noget forfærdelig farligt. Alting er så forvirrende, så man fristes til at bryde ens vedtagne retningslinjer og gøre ting, man aldrig før har gjort. Mænd kan blive til mandfolk – eller skurke. Kvinder kan blive til heltinder eller det modsatte. "Skoven" er fristelsernes, udfordringernes og miraklernes sted, men også dødens sted.

Hvem kan se skoven?
Hvem kan se skoven for bar' træer? Hvad i alverden vil man med denne film? Hvem er målgruppen? De mindre børn er det ikke. De forstår ikke en film, hvor de skal læse underteksterne, og de vil blive for bange for de meget voldsomme scener. Juniorer og teenagere? Jeg tror, at de mange dybere meninger vil flyve hen over hovedet på dem og bare virke mærkelige. Endvidere er filmens stil som halv-musical, hvor en del af sætningerne synges, nok ikke det bedste for denne målgruppe. Og selvom filmen rummer mange sjove scener og er fortalt i et rimeligt tempo, så kunne den nemt være lavet meget bedre til en ung målgruppe. De voksne? Det sjove ved at mikse gamle velkendte eventyr og komme med et hav af små tvist på dem, vil vel tiltale mange af os. Og de etiske dilemmaer kan vi nyde – fx udviklingen i bagerparrets kærlighed og de tos selvbilleder. Men så havde vi nok foretrukket en mere seriøs indpakning? Men samtidig synes jeg, at jeg var en unik oplevelse rigere, da jeg forlod biografen. Jeg kunne ikke spørge mine med-biografgængere, for jeg var den eneste, der så filmen i en af biografens mellemstore sale dagen efter premieren J.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer