• THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • LADY BIRD nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • NEXT GOAL WINS på dvd og blku-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Action

Infidel

En muslimsk kollega til en amerikansk, kristen blogger, inviterer ham til at deltage i et tv-show i Cairo. Her skal bloggeren og en muslim fortælle om hver deres tro. Bagefter bliver bloggeren kidnappet.

ActionThrillerTEMA Kristne film
Produktionsår: 2019
Varighed: 108 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Cyrus Nowrasteh,
Medvirkende: Jim CaviezelClaudia KarvanHal OzsanAly Kassem,
Stikord:
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 18.06.2021NÅR TROEN KAN KOSTE LIVET

"Infidel" er en velfungerende actionfilm, der har så meget spænding, at den er værd at se for underholdningens skyld. Men filmens største værdi ligger i de mere stille scener. Hovedpersonerne er journalisten Doug Rawlins (Jim Caviezel), der blogger om sin kristne tro, og hans hustru Liz Rawlins (Claudia Karvan), der har mistet sin tro på grund af en meningsløs ulykke.

Et farligt vidnesbyrd
Doug har en kollega og ven, Javid (Aly Kassem), der er muslim. Javid kalder Doug Infidel, som betyder vantro - heraf filmens titel. Dougs blog er så kendt, at Javid sørger for, at han bliver inviteret til Cairo for at medvirke i et tv-show, hvor han skal samtale med en muslim om islam og kristendom. Liz er ikke meget for at lade Doug rejse, for hun fornemmer, at det er farligt. "Du må under ingen omstændigheder begynde at prædike for dem," siger hun indtrængende til Doug, inden han tager afsted.

Doug ved, at det er farligt, men da samtalen under tv-showet fører frem til, hvad en muslim tror om Jesus, og hvad en kristen tror, så må Doug understrege, at Jesus er mere end en profet. Han er Gud. Han har sagt: "Jeg er vejen, sandheden og livet." Og han har sagt: "For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv."

Efter showet bliver Doug kidnappet og ender i et iransk fængsel, hvor han får valget mellem at fornægte sin tro eller blive henrettet. Det er en plotbåret film, så vi stopper her med at referere handlingen.

Det afdæmpede er en styrke
Jim Caviezel fremstiller Doug som en stilfærdig og tilbageholdende mand, der ikke har brug for at vise sig frem. Han er en overbevist kristen, som ikke vil svigte Jesus. Heller ikke i situationer, hvor det kan koste smerte og død. I et kort og meget oplysende interview på YouTube fortæller Caviezel, at han selv er en troende kristen. Det fremgår også, at "Infidel" er inspireret af virkelige hændelser. Navnene på en række kristne, som iranske myndigheder har henrettet for deres tro, bliver nævnt.

Filmens styrke, når det gælder Dougs vidnesbyrd, er, at han er meget afdæmpet. Der er ikke noget insisterende, påtrængende eller triumferende over hans fremtræden. Vi ser også glimt af hans tvivl. Hans hustrus reaktion på kidnapningen af Doug viser også, at man godt kan handle modigt og kærligt, selvom man har mistet troen. Det er altså ikke en ensidig forherligelse af den modige kristne.

Både mørk og lys film
På flere måder er det en knugende film, for den foregår i dunkle rum, hvor der ikke er meget håb. Den stiller de nærgående spørgsmål: "Vil jeg forråde Jesus, hvis det bliver farligt at holde fast i mit kristne vidnesbyrd?" Eller måske endda: "Vil jeg gå i døden for min tro?" Men det er også en lys film, for det er livsbekræftende at se en mand få mod til at vidne om Jesus. Der er også mange mennesker omkring Doug, der er parate til at hjælpe ham, selvom det kan koste dem dyrt. Og så er der i glimt en befriende sort humor. Det er måske ikke en film, der bliver en klassiker, men vi har givet den fuldt hus i stjerner, for vi kunne ikke lige komme i tanker om noget, der kunne gøre den bedre.

Kan ses på Prime Video.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 6.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer