• FLUGTEN TIL NICE DR2 | 28-11-22 | kl. 20.00

  • DRIVE MY CAR Oscarvinder på filmstriben og dvd

  • UDVANDRERNE nu på dvd og blu-ray

  • TEMA - JULEFILM fx BLACK NATIVITY på VOD

  • TEMA - FAMILIEJULEFILM fx JINGLE JANGLE: ET MAGISK JULEEVENTYR på Netflix

Nyheder

Indsamling reddede film

Bogen "Blue like jazz" går til filmen, men vejen til optagelserne har været brolagt med forhindringer, og det var heller ikke den mest oplagte bog at filmatisere.

Nyheder
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 10.01.2011Bogen Blue like jazz er på vej til at blive filmatiseret. Bogen, der er udgivet af Forlagsgruppen Lohse, er ikke ligefrem den mest oplagte bog at filmatisere. Det er hverken en roman, en biografi eller en såkaldt opbyggelig bog, men noget midt imellem. Alene titlen er speciel.

I musikstilen jazz taler man om "blå" toner. Det er det, der ikke bare kan fanges og skrives ned i noder sort på hvidt. Det er det svævende og levende og betagende i jazz. Forfatteren Donald Miller fører os gennem sit liv, hvor mødet med Gud og livet sammen med ham har nogle "blå" toner. Og dermed bliver det en hjertevarm skildring af, hvordan Gud kan gribe ind i en noget usædvanlig amerikaners liv i et universitets- og hippiemiljø. En beretning – fyldt med lun humor – om, hvordan Donald vokser i troen på Gud og giver denne tro videre.

Ikke alene er bogen speciel, optagelserne til filmen har også vist sig at være højst usædvanlige. Donald Miller og instruktøren Steve Taylor havde arbejdet på at rejse penge til filmen i fire år. Men mindre en måned før optagelserne skulle begynde, måtte de erklære projektet for dødt, da en af filmens største investorer trak sig.

To uger senere fik filmen nyt liv. Zach Prichard og Jonathan Fraizer - to fans af bogen - havde hørt om, at filmprojektet lå for døden. De lancerede derfor et indsamlingsprojekt på kickstarter.com. De håbede på at rejse 125.000 dollars i løbet af en måned. Men 4.000 fans greb udfordringen og gav tilsagn om 345.000 dollars, og det satte filmen på sporet igen.

Filmen optages i Nashhville og Portland. Instruktøren Steve Taylor er også kendt fra den kristne musikscene, da han har en lang karriere som musiker og sangskriver bag sig. Desuden var han instruktør på The Second Chance fra 2006 med sangeren Michael W. Smith i hovedrollen.

Officiel filmtrailer til Blue Like Jazz.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer