• STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

I Can Only Imagine

Stærk film om tilgivelse og forsoning mellem far og søn. Den virkelige historie om baggrunden for verdenshittet "I Can Only Imagine".

Biografi/baseret på virkelig historieDramaFilmstriben.dkTEMA Biografiske filmTEMA Kristne film
Produktionsår: 2018
Varighed: 110 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Andrew ErwinJon Erwin,
Medvirkende: J. Michael FinleyMadeline CarrollDennis Quaid,
Stikord:
 Vold,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 15.01.2019NÅR SANGE BLIVER KÆMPEHITS 

Fra tid til anden bliver der skrevet sange, som resonerer med menneskers liv og følelser i en sådan grad, at disse sange bliver hits over hele verden. Det sker også med sange, som har et direkte kristent og bibelsk indhold. En af de sange er I Can Only Imagine, skrevet af forsangeren for bandet MercyMe, Bart Millard.

Sangen handler om livet i evigheden, når vi møder dem, vi savner, og når vi møder Jesus. Den enkle, smukke melodi passer perfekt sammen med teksten, som blandt andet stiller spørgsmålet: "Når jeg står der, omringet af din herlighed, hvad vil mit hjerte da føle? Vil det få mig til at danse for dig, Jesus, eller i ærefrygt stå stille? Vil jeg stå der, i dit nærvær, eller falde på knæ? Vil jeg synge halleluja, eller vil jeg være mundlam? Jeg kan kun forestille mig det."

Sangen har fået stor betydning for mennesker over hele verden, og ligesom Bob Carlisle’s Heaven bliver den bl.a. i USA spillet ved en del begravelser. Link til den originale musikvideo.

Det er historien bag sangen, der i 2018 blev filmatiseret. Historien om, hvorfor og hvordan Bart Millard skrev sangen, som desuden blev startskuddet for bandet MercyMe's store popularitet.

Historien
Baggrunden for sangen er en både sørgelig og vidunderlig historie. Bart Millard vokser op med en far, som er voldelig og tæver både ham og moren. Det giver Bart dybe sår i sjælen, og det præger hans barne- og ungdomsår. Det præger ham også, da han som ung begynder at synge i et kristent band: Han kan ikke slippe vreden og hadet til faren. Det præger ham i en sådan grad, at han – for en tid – forlader sin kæreste. Og det præger bandets manager, som slet ikke mener, han og bandet er klar til en karriere, så længe Bart er så opslugt af forholdet til faren.

Vi ser, hvordan Bart som dreng kommer på en kristen børnelejr. Vi ser, hvordan datidens kristne musik – Amy Grant, Michael W. Smith, Steven Curtis Chapman – betyder rigtig meget for ham og hjælper ham. Og vi ser, på børnelejren, hvordan ungdomspræsten opfordrer børnene til i en dagbog at skrive sætningen "I dag tilgiver jeg ____" og udfylde den med navnet på en, de vil tilgive. Bart får aldrig skrevet et navn. Det kommer han først til, da han som ung voksen genoptager forholdet til faren, som er blevet dødeligt syg, og hvor situationen fører dem begge til omvendelse.

Troværdig film
Det er, endnu en gang, lykkedes at lave en "kristen" film, som rent faktisk er værd at se. Måske fordi den bygger på virkelige begivenheder, og fordi fortællingen er fint opbygget og har troværdige skuespillere.

Det er klart, at der bliver spillet på det helt store følelsesregister hele filmen igennem, men det gør blot, at da Bart endelig, for første gang, fremfører sangen – som oprindeligt skulle være givet til Amy Grant – så står tårerne i kø!

Forsoning og tilgivelse
Filmen har et stærkt budskab om forsoning og om tilgivelse. Helt aktuelt kan man sige, at den har et budskab, som går i stik modsatte retning som filmen og TV-serien Lykke-Per, som jo handler om en ung mand, der får sit liv endegyldigt ødelagt på grund af bl.a. forholdet til faren.

Jeg har fulgt bandet MercyMe igennem nogle år, og det er klart, at sangen I Can Only Imagine også for mig betyder meget. En anden sang fra bandet, der også har præget mig meget, er Word Of God Speak, som på samme smukke og simple måde siger: Tal til mig, Guds ord! Lad det ikke være mine ord, men dine, Gud, jeg hører.

Og så er det virkelig lærerigt, at også en sanger som Bart Millard stadig kan få nye og afgørende oplevelser med Gud. Det skete fx helt tydeligt, da han og MercyMe i 2014 udgav albummet Welcome To The New. Som titlen (og interviews fra udgivelsestidspunktet) antyder, havde Bart fået et afgørende nyt møde med sider af Gud, som igennem flere år ikke havde haft nok fokus eller havde ligget undergravet: Sangene på Welcome To The New oser simpelthen af nåde! Oser af at ville fortælle, at det ikke nytter at ødelægge sit liv på at ville kravle op til Gud, prøve at overholde alle mulige regler, for at Gud skal kunne lide os eller "godkende" os. Det er kun nåden hos Jesus. Kun det, som Jesus har gjort for os, har betydning på den lange bane.

Kan ses på filmstriben.dk og blockbuster.dk.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.9 af 6. 7 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer