2023 replica rolex online sale.

  • FAST & FURIOUS X nu på dvd og blu-ray

  • TEMA - VED LIVETS BEGYNDELSE fx NÅR DET BLIVER MORGEN - kan ses på filmstriben.dk

  • REDEEMING LOVE (Den kærlighed som sætter fri) nu på Viaplay udover fx Blockbuster.dk

  • Film med stikordet AKTIV DØDSHJÆLP fx BREATHE - kan ses på filmstriben.dk udover dvd

  • 80-året for danske jøders redning se FUGLENE OVER SUNDET - på filmstriben.dk, Netflix og Disney+

Artikler - Refleksioner

Hvem er en forbryder?

I FORBRYDELSEN har narkomanen begået en forbrydelse og er dømt. Men hvis præsten vælger at få sit foster på 18 uger slået ihjel, begår hun så en forbrydelse?

Refleksioner
Produktionsår:
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 10.05.2006En rigtig god film!
Jeg har set den danske film Forbrydelser. Jeg vil ikke røbe så meget, for du skal simpelthen selv prøve at se den! Men hovedplottet er, at to kvinders liv krydser hinanden. Den ene er tidligere narkoman. Og i en rus glemte hun sit lille barn så længe, at det døde af tørst. Derfor er hun nu i fængsel, hvor hun møder den anden kvinde, der er nybagt præst og vikarierer for fængselspræsten.

Præsten bliver gravid - men undersøgelser afslører, at der er 5-10% risiko for, at barnet er sygt i en eller anden grad. Vi følger præsten og hendes kærestes kamp for at afgøre sig.

Hvem er en forbryder?
Narkomanen har begået en forbrydelse, som er åbenbart klar nok - hun er dømt og bliver for øvrigt fordømt af de andre fanger også. Men hvis præsten vælger at få sit 18 uger gamle barn slået ihjel (hun nægter selv at kalde det et "foster", sådan som lægen gør det) - begår hun så også en forbrydelse? Det er filmens hovedspørgsmål.

Der er andre forbrydelser og sideplots i filmen, der også er velspillet! Men den kaster hovedspørgsmålet ud til sine seere. Ikke som en bombastisk forkyndelse af et JA eller et NEJ. Men som et påtrængende spørgsmål til både tanker, tro og følelser.

GODT gået at få dette spørgsmål frem - rigtig mange går jo og kæmper med det i det skjulte!

Præster med og uden kraft
Nu skulle man måske tro, at en præst med det samme vil vide, at hvert eneste liv er uendelig værdifuldt og derfor ikke kan kasseres. Men denne præst er af den desværre så almindelige type i Danmark, der ikke rigtigt magter at tage hele Bibelen ind over deres liv. Hvilket en anden fange for øvrigt afslører nøgent og ubeskyttet i en fremragende scene, hvor hun spørger præsten, om hun tror på... (og så nævner hun nogle af Jesu undere). Præsten svarer lidt undvigende, men siger også: "Jeg tror, at disse historier skal sige os, at for Gud er intet umuligt." - "Hmm, du tror ikke på det," konkluderer fangen kontant. Og det er for mig i det hele taget et vigtigt sideplot i filmen: en præst, der ikke virkelig henter sin styrke og kurs fra Guds ord, har ingen rigtig kraft - hverken til sig selv eller til andre! På det menneskelige plan kan de give meget. Men de kan ikke give meget fra Gud!

Gud give, at flere og flere af denne slags præster får mere substans i deres kristenliv. Sådan som f.eks. Josefines mor vel egentlig får det ifølge julekalender-dvd'en "Jesus og Josefine". Og apropos julekalenderen - så er her endnu et dansk lærred-produkt, hvor hele Fadervor siges! Jeg håber, det er en ny trend, der er kommet for at blive!

Tilgivelse
Dog er filmens præst ikke helt uden Guds ord. Hun forkynder en del du-har-et-ansvar tag-dig-sammen. Men hun forkynder også Guds tilgivelse! Jeg kunne ønske, at filmen havde fremhævet tilgivelsen mere. Men det kan vi så gøre, når vi møder nogen, der har begået en forbrydelse! Og det kan vi også selv få brug for, når vi kommer med vore egne forbrydelser...Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer