2023 replica rolex online sale.

  • WORLD ON FIRE SÆSON 2 serie på DRTV

  • GOLDA - om Yom Kippur-krigen nu på dvd og blu-ray

  • HILLESONG: A MEGACHURCH EXPOSED HBO-serie

  • TEMA JULEFILM fx JEG KOMMER HJEM IGEN TIL JUL

  • FEM FAVORITJULEFILM valgt af Christian Thomsen bl.a. JULEMANDENS GAVE

  • INDIANA JONES AND THE DEAL OF DESTINY nu på dvd og blu-ray

  • TEMA familiejulefilm fx MUPPETS JULEVENTYR

Alle anmeldelser - Drama

Homeland sæson 6/Nationens sikkerhed (serie)

Så ruller Homeland videre med 6. sæson, og minsandten om ikke det lykkes at lave en forrygende ny sæson, som lægger op til fortsættelse.

DramaThrillerTEMA Serier
Produktionsår: 2017
Varighed: 600 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Lesli Linka Glatter,
Medvirkende: Claire DanesRupert FriendMandy PatinkinF. Murray Abraham,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Henrik Højlund - 26.07.2017EN SUVERÆN CLAIRE DANES

Det er imponerende, at serien kan holde samme høje niveau. Sæsonen starter egentlig ganske stille, så stille at nogen måske ligefrem vil finde den på kanten af kedelig. Men bi lidt, og hold ud. For den skruer op for spændingen, så man til sidst er ude på kanten af stolen.

Vi er hjemme i USA igen (fra Tyskland i forrige sæson). Seriens hovedperson, Carrie, suverænt spillet af Claire Danes, er involveret i et advokatfirma, som hjælper amerikanere, som uretfærdigt er i statens søgelys, ofte anklaget for politisk virksomhed af tvivlsom karakter. Carrie har masser af viden om lyssky foretagender fra sin CIA-tid.

Ved siden af jobbet forsøger Carrie at være en god mor for sin lille pige Frannie, som hun fik med dobbeltagenten fra de første tre sæsoner, og som måtte lade livet til sidst. Samtidig følger vi Peter Quinn, som var så tæt på død i sidste sæson, som man kan være. Faktisk blev tilskuerne efterladt med stor uvished om hans videre skæbne. Han overlevede, men han er en skygge af sig selv. Det kniber med taleklarhed, og kroppen er noget defekt. Peter Quinn følges tæt af den skyldbetyngede Carrie, og det ender med, at hun får ham installeret i sin lejlighed.

USA's sikkerhed i fare
Herfra begynder begivenhederne så småt at tage fart. Det viser sig, at en af dem, hun forsvarer, uforskyldt bliver redskab for en terroraktion, som der står meget stærkere kræfter bag. Kræfter stå stærke og store, at det drejer sig om selve USA's sikkerhed. Den nyvalgte kvindelige præsident, Keane, står for skud af nogen, som anser hende for en politisk farlig person, fordi hun tilstræber fredelige forhandlingsløsninger med blandt andet Iran.

Serien blander meget troværdigt kendte og reelle politiske temaer ind i de aktuelle historier. Hovedtemaet er det klassiske: duer versus høge. Skal man forhandle eller slå til.

Vi er selvsagt tilbage ved gode gamle Saul Berenson og Dar Adal fra CIA. Carrie trækkes mere eller mindre ufrivilligt helt ind i centrum af begivenhederne. Og Peter Quinn bliver trods sit handicap en meget afgørende brik i spillet.

Hvem er venner og fjender?
Igen formår serien at lave en meget kompleks historie med venner og fjender i alle mulige varianter og til dels skiftende undervejs. Og Carrie er som sædvanlig den på én gang intuitivt dybt begavede agenttype og det skrøbelige menneske, med kort vej til tårer og sammenbrud. Claire Danes kan denne rolle til perfektion. Hun kan det med at få et ansigt til at krakelere, så man ser smerten og fortvivlelsen lige i øjnene.

Jeg kan røbe så meget, at Dar Adal, som allerede i forrige sæson var en lidt dobbelttydig karakter, spilles helt ud denne gang som skurk. Og så alligevel. Til allersidst trækkes der en smule i land. Måske har han alligevel en pointe. Mod alle forventninger. Det viser sig, at den hest, vi hele tiden har troet på, måske ikke er nogen god hest alligevel. Vi får se i næste sæson. Cliffhangeren er skarp.

Når jeg ikke giver den 6 stjerner, men 'kun' 5, skyldes det mest af alt, at første del af serien, de tre første sæsoner, var fuldstændigt suveræne. I sin egen ret kunne den næsten fortjene 6 stjerner.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer