• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Holy Rollers

En ung, ortodoks jøde fra Brooklyn føler sig ikke rigtig hjemme i sin tro og lokkes til at smugle narkotika.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaThriller
Produktionsår: 2010
Varighed: 85 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Kevin Asch ,
Medvirkende: Jesse EisenbergJustin BarthaAri GraynorElizabeth Marvel ,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette og Jørgen Hedager Nielsen - 25.09.2012Der er penge i at smugle narkotika. Og så længe mennesker er villige til at gøre det beskidte arbejde for penge, er der også kunder til de euforiserende stoffer. I 1998 smuglede nogle ortodokse jøder 1 million ecstacypiller ind i USA. Filmen er bygget over denne autentiske begivenhed.

Den unge jøde Shmuel/Sam (Jesse Eisenberg) fra Brooklyn føler sig ikke rigtig hjemme i sin tro.  Selv om han er udset til at blive rabbiner, kommer han mere af pligt end af overbevisning i synagogen. Han er med på nye udfordringer, da deres nabodreng spørger, om han vil tjene penge ved at transportere medicin fra Amsterdam til USA.  Sam er godtroende og siger ja til opgaven.

Han bliver klar over, at han er kurér for en narkogruppe, men han er dygtig, og pengene lokker, så han fortsætter. Bagmændene har fundet ud af, at tolderne ikke fatter mistanke til ortodokse jøder, så det er nemt at smugle. Gruppen vil lokke ham til at kysse, drikke og prøve ecstacy. Længe står han imod, og når han er hjemme, prøver han at lade som om, han er den samme. Vi ser, at han har samvittighedskvaler ved dobbeltlivet, men han er samtidig nysgerrig efter at kende mere til "verden udenfor".

Efterhånden er Sams far sikker på, at Sam er med i noget kriminelt, og efter menighedens skik beder han Sam om at forlade hjemmet. Det får bare Sam til at tage endnu mere afstand fra jødedommen.

Vi ser en rabbiner undervise om skabelsen, hvor Hashem (Gud) siger til Adam: "Hvor er du?" Der sættes fokus på, at enhver mand skal kunne svare på, hvor han står i forholdet til Gud. Enten er du på vej mod Gud, eller også er du på vej væk. Denne sætning får senere betydning for Sam.

En del af filmen foregår i et narko- og natklubmiljø, og mange antydninger og musikvalget fortæller klart, hvad der sker, men der er ikke deciderede volds- og sexscener.

Det ortodokse jødiske miljø i USA skildres troværdigt, farverigt og med respekt. Der er ingen tilløb til karikaturer. Så har man interesse i jødedommen, er det en oplevelse at møde miljøet krydret med hebraiske og jiddische ord og musik, der leder tankerne hen på klezmermusik.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer