• FLUGTEN TIL NICE DR2 | 28-11-22 | kl. 20.00

  • DRIVE MY CAR Oscarvinder på filmstriben og dvd

  • UDVANDRERNE nu på dvd og blu-ray

  • TEMA - JULEFILM fx BLACK NATIVITY på VOD

  • TEMA - FAMILIEJULEFILM fx JINGLE JANGLE: ET MAGISK JULEEVENTYR på Netflix

Artikler - Film og folk

Historisk drama om Jesu opstandelse

Hvordan ville begivenhederne efter Jesu opstandelse se ud, hvis man lavede en film, der minder lidt om stilen i fx "The Gladiator"? Det forsøger en ny film at give sit bud på.

Film og folk
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 02.01.2008Producenterne af filmen The Inquiry kalder den et historisk drama, der blander Bibelens beretninger med fiktion.

Filmen er produceret af Italian International Film og har både amerikanske og europæiske skuespillere i hovedrollerne. De mest kendte er svenske Max von Sydow, der spiller kejser Tiberius og F. Murray Abraham i rollen som ortodoks farisær. Rollen som Pontius Pilatus spilles af Hristo Shopov.

Filmen havde sidste år biograf- og tv-premiere i flere sydamerikanske og sydeuropæiske lande. Den udgives på dvd i Danmark 19. februar 2008.

"The Inquiry" tager sin begyndelse i år 35 efter Kristus. Romerriget rystes af voldsomme jordskælv og pludseligt mørke. I gaderne hviskes der om en konge fra Østen, og kejser Tiberius føler sig overbevist om, at denne konge har forbindelse til Jesus af Nazaret - jøden, der blev korsfæstet, og som efter sigende genopstod fra de døde.

Tiberius sender skeptikeren Tauro (Daniele Liotti) til Jerusalem for at undersøge, om der er hold i rygterne - og om denne Jesus kan true Roms magt. Med sig har Tauro den germanske slave Brixos (Dolph Lundgren), og i Jerusalem venter der dem en række overraskende hændelser. Før deres mission er overstået, vil Tauros skeptiske livssyn blive udfordret af den gryende kristendom. En tro der tiltrækker flere fra overklassen, men samtidig giver selv de laveste og kvinderne en stemme og et håb om et bedre liv. En af disse kvinder er Tabithia (Mónica Cruz) som vil lære slaven Tauro sider om tro og kærlighed, han aldrig før har kendt.

Filmgenren, hvor bibelens beretninger blandes med fiktion, er ikke ny. Vi har bl.a. set det i 50'ernes storladne film som Ben-Hur, Quo Vadis og The Robe, og nu gøres der altså gjort et nyt forsøg med "The Inquiry".

Det er heller ikke nyt for flere af skuespillerne at medvirke i film med bibelske og religiøse temaer: Max von Sydow hørte til en af Ingemar Bergmans foretrukne skuespillere. Han var med i Lys i mørket, som Bergman regnede for et af sine hovedværker. Ligeså var Sydow med i Det syvende segl, hvor han var ridderen Antonius Block, der spillede skak med døden. Max von Sydows mest fremtrædende rolle i en film med bibelsk tema var dog, da han spillede Jesus i George Stevens film fra 1965, The Greatest Story Ever Told.

Det er ikke ukendt for F. Murray Abraham at spille med i film med religiøse temaer. Han spillede den arrogante katolske inkvisitor Bernardo Gui i Rosens navn. I den tankevækkende, men ikke helt vellykkede "Joshua", var hans rolle den katolske fader Tardone, der havde mere end svært ved at acceptere, at der pludselig dukkede en nutidig Jesus op i hans sogn.

Rollen som Pontius Pilatus spilles af Hristo Shopov, en karakter han også lagde krop til i Mel Gibsons The Passion of the Christ.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer