• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Komedie

Heartbreaker

L’arnacoeur

Når man driver en forretning, der skal få andres kærlighedsforhold til at gå i stykker, er der en stor fare for, at man selv får et knust hjerte.

KomedieRomance
Produktionsår: 2010
Varighed: 105 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Pascal Chaumeil,
Medvirkende: Romain DurisVanessa ParadisJulie FerrierFrançois Damiens,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Mikael Arendt Laursen - 20.04.2012Alex driver en noget usædvanlig forretning sammen med sin søster og svoger. De bliver betalt for at få håbløse kærlighedsforhold til at gå i stykker. De siger selv, at de aldrig ville forsøge at ødelægge et ægte kærlighedsforhold, men mange mennesker er bare sammen med den forkerte, og det skal der gøres noget ved, inden de går hen og gifter sig. Kunderne er forældre, familie og venner, som bare ikke kan se, at et specifikt forhold er optimalt. Og Alex er god. Han har endnu aldrig måttet give op.

Vi kommer ind i historien på et feriested i Nordafrika. Parret, som Alex er blevet hyret til at skille ad, er også for os at se helt håbløse. Hun er lærerinde og meget interesseret i den lokale kultur og seværdighederne, mens han helst bare vil ligge ved poolen og se på damer. Og i denne introduktion til fortællingen får vi lov til at opleve de værktøjer, som Alex og hans lille team benytter sig af. Ganske underholdende og charmerende trods det lidt usle formål. Men Alex skylder også penge væk, så nu skal den seneste ordre gerne effektueres med succes. Den smukke, rige Juliette van der Becq skal forhindres i at gifte sig med den mindst lige så rige englænder Jonathan Alcott. Der er sat ganske mange penge på højkant, hvis Alex klarer denne opgave, så han kaster sig ud i den med alle sine kompetencer.

Det viser sig snart, at Juliette og Jonathan faktisk er et meget forelsket par, hvilket burde få Alex til at trække sig fra opgaven. Men han har samtidig forelsket sig i Juliette, så pludselig er der meget andet på spil. Og så bliver vi hvirvlet ind i en morsom og underholdende, romantisk komedie med masser af fransk charme. Vanessa Paradis er ganske god som Juliette, og Romain Duris kører på som en fransk udgave af Mick Øgendahl. Ganske sjovt, uden at det kammer over og bliver plat eller vulgært. Søsteren spilles også meget fint af Julie Ferrier, mens svogeren er et af de mest bizarre indslag spillet af François Damiens.

Filmisk er der bestemt ikke tale om den store kunst, men er man til en god halvanden times let underholdning, er "Heartbreaker" ikke noget dårligt valg. Det er en sød film, og der er ikke noget i den, som man sådan rigtigt kan blive stødt over. Filmen er ikke for de mindste, for de vil ganske enkelt ikke forstå den, men jeg er sikker på, at mange teenagepiger og voksne sagtens kan hygge sig med den.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer