• BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALLOF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Nyheder

Grundtvig kommer hjem i stuen

Både DR og TV2 er på vej med serier om Grundtvig.

Nyheder
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Thomsen - 17.11.2023
I den kommende tid bliver der rig mulighed for at fordybe sig i N.F.S. Grundtvigs liv og personlighed. Både DR og TV2 har projekter i støbeskeen om den berømte forfatter, teolog, digter, skolemand, præst, filosof, historiker, debattør og politiker.

DR har i første omgang planlagt et doku-drama i tre afsnit, hvor bl.a. Ulrich Thomsen skal spille Grundtvig. Der vil især være fokus på Grundtvig som digter, præst og politiker.

Anne Garlich, som er programchef i DR siger: "Når vi har valgt at skildre Grundtvig, er det, fordi han har haft enorm betydning for vores kulturarv, og hans tanker og ideer har haft indflydelse på meget af det, vi i dag betragter som en selvfølge: Vores demokrati, vores ytringsfrihed, vores adgang til uddannelse, vores foreningsliv, efterskoler og højskoler og ikke mindst de sange, vi i generationer har sunget til højtider og de store mærkedage i livet."

Dramadokumentaren kan ses på DR i maj 2024.

Også TV2 har planer om en serie om én af de store skikkelser i Danmarks historien. Her er der tale om "et af de største danske TV-projekter nogensinde". I samarbejde med Nordisk Film planlægger de en storserie om Grundtvig. TV2 løfter lidt af sløret for, hvad serien fokuserer på: "Fortællingen begynder i 1801, hvor København var en by med 100.000 indbyggere, der mødtes på kryds og tværs, og hvor det var umuligt at undgå hinanden. Der var kæmpe ulighed, hvor de få fik overdådige middage og væltede sig i forlystelser, mens andre levede ludfattigt. Der var enevælde – folket havde ingen stemmeret, kun kongen bestemte." Skaberen bag denne serie er Maya Ilsøe, som bl.a. har skrevet manuskript til Margrete den første (2021) og tv-serien "Arvingerne" (2014-17).

Optagelserne forventes at gå i gang i 2025.

Kilder:
Digitalt.tv og Nordisk FilmBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer