• BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Gran Turismo

Den unge Jann Mardenborough bruger til forældrenes fortrydelse meget tid foran sin PlayStation, hvor han spiller Gran Turismo. Han drømmer om at blive professionel racerkører.

Biografi/baseret på virkelig historieActionAdventureDramaTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 2023
Varighed: 135 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Neill Blomkamp,
Medvirkende: David HarbourOrlando BloomDarren Barnet,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 07.02.2024FRA GAMER TIL ELITE-ATLET 

Historien handler om unge Jann Mardenborough fra Wales og er løst baseret på virkelighedens racerkører af samme navn. Jann bruger til sin fars store skuffelse størstedelen af sin tid på sit værelse foran sin PlayStation, hvor han spiller racerspillet Gran Turismo. I sammenligning med at studere eller måske endda at spille fodbold, er fremtidsudsigterne ved at dedikere sin tid til et videospil slet ikke til at få øje på. Det ændrer sig dog pludselig, da Jann bliver inviteret til en bootcamp for Gran Turismo-spillere. Her vil den dygtigste af de inviterede nemlig få opfyldt sin drøm om at blive professionel racerkører.

Janns historie er en vaskeægte beretning om at kæmpe for sin drøm mod alle odds. Filmen er i udgangspunktet spækket med klichéer, der er svære at undgå, når man har med sportsfilm at gøre, men det går heldigvis ikke negativt ud over underholdningen i "Gran Turismo". Faktisk vil jeg sige, at filmens redning fra at falde igennem som en kliché er dens kompetente skuespillere og et velskrevet manuskript. Det absolutte højdepunkt var uden tvivl David Harbour i rollen som Jack, der med kynisme og hård kærlighed skal forsøge at forvandle unge gamere til eliteatleter.

En reklamefilm om et reklamestunt
Man kan ikke komme uden om, at filmen er fænomenalt godt skruet sammen visuelt. Det er Sony, som ejer både Columbia Pictures og PlayStation, der står bag filmen, så der bliver brugt et virvar af forskellige højteknologiske ressourcer til at skabe filmens flotte billeder og visuelle effekter. Filmen går dog desværre af og til hen og bliver en overdimensioneret reklamefilm for PlayStation. Efter to timers konstant eksponering for logoer, branding og product placement, kan man blive i tvivl om, hvad filmens egentlige takeaway var.

Sony har blandt andet udviklet spritnye actionkameraer til at fange racerløbenes intense scener helt tæt på og desuden benyttet 3D-modeller af bilerne fra Gran Turismo-spillet til filmens grafik og CGI. Det innovative arbejde har virkelig betalt sig, for det er vildt og intenst at komme så tæt på handlingen. Dog rækker underholdningen ikke længere, end at de adrenalinpumpede scener blegner i sammenligning med Le Mans '66, hvis man har set den.

Selvom filmen næppe går hen og bliver en ny klassiker, så var den en fornøjelse for det, den var, og den får derfor en anbefaling herfra som potentiel film til aftenhygge.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer