• HEAVEN IS FOR REAL TV3 | 26-09-21 | kl. 14.55

  • THE GOOD LIE nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • THE PROMISE nu på TV2 Play udover dvd og blu-ray

  • Den trosbaserede film I STILL BELIEVE på YouSee-tv

  • THE SONG OF NAMES nu på Netflix

  • MARGRETE DEN FØRSTE i biografen

  • DA HITLER STJAL DEN LYSERØDE KANIN nu på dvd

  • KNIVES OUT - VAR DET MORD? på Netflix udover dvd og blu-ray

Nyheder

Fra fortvivlelse til tro

Nyheder
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 05.11.2018Filmen Unbroken fra 2015 handler om den amerikanske OL-løber Louis Zamparini, der under anden verdenskrig måtte afbryde sin løbekarriere for som pilot at blive udsendt til amerikanernes krig mod japanerne i Sydøstasien. På et flyvetogt må flyet nødlande på havet. Zamperini og to andre overlever og opholder sig derefter i en gummibåd i 47 dage, hvor én af dem dør. Det skal imidlertid gå fra ondt til værre, da de to resterende piloter bliver taget til fange af den japanske hær og havner i en krigsfangelejr, hvor særlig Zamparini bliver grusomt tortureret gennem to år. Filmen ender med i rulleteksterne at fortælle, at Zamperini på et tidspunkt vendte tilbage til Japan for at forsone sig med sine bødler.

Glemmer det vigtigste
Filmen, der er iscenesat af skuespilleren Angelina Jolie, fik rigtig gode anmeldelser, men kritiseres også for ikke at fortælle om Zamparinis mirakuløse liv efter krigen. Henrik Højlund skrev her på siden følgende i sin anmeldelse:

"Hvad filmen ærgerligt nok ikke fortæller er, at det, der gjorde det muligt for Zamperini at søge forsoning, var hans møde med den kristne tro, i skikkelse af Billy Grahams forkyndelse. På det tidspunkt var Zamperini stærkt alkoholiseret efter krigens traumer. Men mødet med evangeliet forvandlede hans liv radikalt. Han blev selv prædikant og rejste i 1950'erne til Japan, hvor han mødte flere af sine tidligere fangevogtere. Hans vilje til at tilgive gjorde dybt indtryk på omverdenen, ikke mindst den japanske."

Radikalt møde med Billy Graham
Nu kommer der så en efterfølger til Angelina Jolies film med titlen Unbroken: Path to Redemption. Produceren er stadig Matt Baer, mens instruktørstolen er overtaget af Harold Cronk fra bl.a. Gud er ikke død 2. Desuden er det trosbaserede selskab Pure Flix gået med i projektet.

Mens den første film fortalte historien om Zamparinis ungdom frem til hans hjemkomst fra krigen, handler den nye film, "Unbroken: Path to Redemption", netop om Zamparinis kamp med PTSD og alkoholisme til hans forvandling ved mødet med den kristne tro og Billy Grahams radikale forkyndelse. Det særlige ved denne del af filmen er, at den lille birolle som Billy Graham spilles af barnebarnet Will Graham, der er gået i farens og bedstefarens spor som prædikant og evangelist.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer