• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Flugten

En dansk journalist tages som gidsel i Afghanistan. Hun befries, kommer til Danmark og er i mediernes rampelys. Pludselig står hendes befrier i Danmark og ønsker beskyttelse.

DramaThrillerFilmstriben.dkTEMA Danske film
Produktionsår: 2009
Varighed: 114 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Kathrine Windfeld,
Medvirkende: Iben HjejleLars MikkelsenHenrik PripSonja Richter,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Nicolaj Wibe - 01.03.2010Den danske udenrigsjournalist, Rikke Lyngvig (Iben Hjejle), kidnappes af en Taliban-gruppe i Afghanistan. De truer med at dræbe hende, medmindre de danske styrker trækkes ud af landet. For at vise alvoren i deres trussel, skærer de en finger af hende. En af gidseltagerne, den 17-årige Nazir, får samvittighedskvaler og befrier hende ved, at de arrangerer, at hun "slår ham ned". Nazir har fortalt hende, hvordan hun finder hjælp, og hun kommer godt til Danmark.

I Danmark bliver hun berømt for sin flugt fra Taliban. Kommer i mediernes bedste søgelys og skriver artikler om flugten fra taliban. Men hun fortæller ikke hele sandheden: At hun i virkeligheden blev befriet af en ung mand. Hun udelader sandheden for at beskytte ham. Men den beskyttelse bliver sat på prøve, da den unge mand pludselig står her i landet – på flugt fra Taliban.

Det er ganske enkelt en fremragende film. Stærke skuespillerpræstationer, stram handling, klarhed i målet og lander præcis i det store dilemma: Må man lyve for at beskytte andre?

Det samme dilemma havde danskere, der skjulte jøder under anden verdenskrig: "Har I jøder boende i kælderen …?" Eller danskere der i dag skjuler flygtninge, der er gået under jorden: "Ved I om nogle illegale flygtninge …?" Må man lyve for at beskytte andre? Hvornår tåler sandheden ikke dagens lys? Nogle vil kalde det gråzoner. Områder hvor skellet ikke er klart. Andre vil kalde løgn for løgn og dømme det som sådan. Andre igen vil sige, at i visse tilfælde er løgnen vigtigere end sandheden – og dermed er løgn ikke længere løgn – men sandhed.

Det er godt at blive udfordret på dette, og så af en film hvor man i det store hele bare bliver slugt af både kvalitet og nerve.

Filmen er lavet ud fra bogen Flygtningen, som har endnu mere at byde på.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer