• DEN GRÆNSELØSE nu på dvd og blu-ray

  • LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Fisherman's Friends

En hyggelig filmatisering af den virkelige historie om et skørt fiskerband med stærke personligheder. Filmen er et sjovt og letbenet bekendtskab til en god og afslappet aften i sofaen.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaKomedieFilmstriben.dk
Produktionsår: 2019
Varighed: 112 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Chris Foggin,
Medvirkende: Daniel MaysJames PurefoyDavid HaymanDave Johns,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christoffer Winther West - 04.02.2020SLÅ BENENE OP OG NYD EN SØMANDSVISE

Filmen "Fisherman's Friends" fortæller historien om Jim, musikproduceren fra storbyen, der som en spøg bliver bedt om at skrive en kontrakt med nogle lokale fiskere fra Cornwall. Egentlig kan man knap nok kalde dem et band, men måske mere en flok venner, der kan lide at holde stemmen i gang de lange aftener på pubben. I Jims møde med de simple fiskere møder han noget ægte og fascineres af det autentiske liv, de lever. Udover historien om det aparte kor er der selvfølgelig også en sidehistorie om ægte romantisk kærlighed, og hvordan det ændrer perspektivet på livet for sådan en Karl Smart som Jim.

Et simpelt budskab
Filmen udmærker sig ved at have en velfungerende historie og et fint manuskript. Skuespillet er ligeledes ok, og selvom det aldrig bliver prangende, er det solidt og troværdigt. Filmen har på ingen måder den store opsætning, vi kender fra Hollywood, men ligesom andre film, der bygger på virkelige hændelser, er det som sådan ikke nødvendigt. Troværdigheden opstår, fordi den fortæller en historie om uperfekte mennesker med masser af kærlighed.

Ligeledes kan man dårligt tale om, at filmen rigtig brænder igennem med et budskab. Budskabet er selvfølgelig, at man skal være tro mod sig selv og de mennesker, man elsker, og ligeledes at venskab og familie kommer før alt andet. Hvilket er et sindssygt godt budskab, men filmen har det ikke som en hjertesag. Det er som om filmskaberne er mere optagede af at fortælle en feel good-historie om nogle fiskere, end egentlig at lære os om, hvad autentisk livsførelse er. Det gør bestemt ikke noget, og man kan dårligt bebrejde filmen, at det ikke er stor kunst, og måske går det i virkeligheden godt i spænd med personligheden hos de mennesker, den prøver at skildre.

En simpel funktion
Film som "Fisherman’s Friends" har et helt bestemt sigte. De er ikke storfilm, der skal ses i biografen, de er heller ikke smalle film, der skal blive i vores sind i flere uger frem, tværtimod er det behagelige film, der skal bekræfte os i den lille hverdagsglæde, vi finder i mødet med familie og venner. I virkeligheden vil filmen ikke vildt meget andet, og det er ok. Filmskaberne ved godt, at filmen nydes bedst en stille aften på sofaen, når ungerne er lagt til ro, og man er i tvivl om, om man kan holde sig vågen. Den er et sjovt og letbenet bekendtskab, som man kan se med alle, ligegyldigt hvilket humør man er i. Og så er det bare vildt dejligt at se en film, som tør have en mening, være sjov og samtidig passe godt ind på en træt aften.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer