• THE REVENANT DR2 | 03-02-23 | kl. 20.00

  • UNDER OVERFLADEN tysk-dansk serie på HBO

  • THE BANSHEES OF INISHERIN i biografen

  • TICKET TO PARADISE nu på dvd og blu-ray

  • NARVIK på Netflix

  • TEMA DANSKE FILM - fx RIGET EXODUS - på Viaplay og snart på DR og DRTV

Nyheder

Film med fokus på venskabet mellem Tolkien og Lewis

Film på vej om venskabet mellem Lewis og Tolkien. De var ikke enige, men fandt sammen i interessen for det eventyrlige.

Nyheder
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette Hedager Nielsen - 27.08.2014Ikke mindre end 18 mio. dollars postes i filmen "Tolkien & Lewis", der beskriver venskabet mellem de to forfattere Tolkien og Lewis.

I sin bog Overvældet af glæde fortæller Lewis om sit venskab med Tolkien. De var begge professorer på Oxford i mellemkrigsårene i begyndelsen af det 20. århundrede. Og begge var med i gruppen Inklings i Oxford, som diskuterede ivrigt. De var ikke enige, men fandt sammen i interessen for det eventyrlige. I C. S. Lewis - Narnias skaber beskrives Lewis' modvillige omvendelse fra ateisme til troen på Gud. Det siges, at Tolkien var medvirkende til, at Lewis fandt tilbage til troen.

"Tolkien & Lewis" foregår i det krigshærgede England i 1941 og beskriver tro, venskab og rivalisering mellem Tolkien og Lewis. Mens Lewis fik skrevet sine syv Narnia-bøger på syv år, kæmpede Tolkien i 18 år med Ringenes Herre. De tre første Narnia-film har tjent 1.5 mia. dollars, mens Ringenes Herre-trilogien Hobbitten har indtjent 4.5 mia. dollars.

Filmen produceres af det nye engelsk/australske selskab Attractive Films og instrueres af Simon West ("The Expendables 2"), som siger, at filmen vil fortælle om både op- og nedture i venskabet. Filmen er tænkt som en trosbaseret film. Den forventes at få premiere i England påsken 2015.

Biografi om Tolkien
Samtidig arbejder Fox Searchlight og Peter Chernin fra Chernin Enternainment ("Exodus", Abernes planet: Revolutionen) på en biografisk film om forfatteren Tolkiens liv - "Tolkien".

Der har tidligere været tilløb til at lave en biografisk film om Tolkien, "Mirkwood" - en slags filmisk erindringsbog, men Tolkiens arvinger brød sig ikke om projektet, der blandede for meget fiktion ind i historien.

Fox's "Tolkien" er en mere traditionel "true-story" fortælling, som handler om hele forfatterens liv. Filmen vil beskrive såvel hans akademiske karriere på Pembroke College, som hans kampe som løjtnant og senere signalofficer i første verdenskrig. Tolkiens deltagelse i krigen havde stor indflydelse på skabelsen af eventyrriget Midgård i Ringenes Herre.

Plottet lyder måske ikke lige så spændende, som oplægget til "Mirkwood", men til gengæld er manuskriptet lagt i hænderne på irske David Gleeson ("Cowboys & Angels"), som er stor fan af Tolkien og hans univers.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 6.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer