• SKAM sæson 1 begynder på DR3 | 25-06-18 | kl. 19.10

  • TEMA kristne film Trosbaserede film - fx MIRACLES FROM HEAVEN

  • På dvd/blu-ray DARKEST HOUR

  • I biografen BREATHE

  • På dvd WALKING WITH THE ENEMY

  • TEMA familiefilm Tilladt for alle og fra 7 år - fx COCO

Nyheder

Film med fokus på venskabet mellem Tolkien og Lewis

NyhederTEMA C. S. Lewis
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette Hedager Nielsen - 27.08.2014Ikke mindre end 18 mio. dollars postes i filmen "Tolkien & Lewis", der beskriver venskabet mellem de to forfattere Tolkien og Lewis.

I sin bog Overvældet af glæde fortæller Lewis om sit venskab med Tolkien. De var begge professorer på Oxford i mellemkrigsårene i begyndelsen af det 20. århundrede. Og begge var med i gruppen Inklings i Oxford, som diskuterede ivrigt. De var ikke enige, men fandt sammen i interessen for det eventyrlige. I C. S. Lewis - Narnias skaber beskrives Lewis' modvillige omvendelse fra ateisme til troen på Gud. Det siges, at Tolkien var medvirkende til, at Lewis fandt tilbage til troen.

"Tolkien & Lewis" foregår i det krigshærgede England i 1941 og beskriver tro, venskab og rivalisering mellem Tolkien og Lewis. Mens Lewis fik skrevet sine syv Narnia-bøger på syv år, kæmpede Tolkien i 18 år med Ringenes Herre. De tre første Narnia-film har tjent 1.5 mia. dollars, mens Ringenes Herre-trilogien Hobbitten har indtjent 4.5 mia. dollars.

Filmen produceres af det nye engelsk/australske selskab Attractive Films og instrueres af Simon West ("The Expendables 2"), som siger, at filmen vil fortælle om både op- og nedture i venskabet. Filmen er tænkt som en trosbaseret film. Den forventes at få premiere i England påsken 2015.

Biografi om Tolkien
Samtidig arbejder Fox Searchlight og Peter Chernin fra Chernin Enternainment ("Exodus", Abernes planet: Revolutionen) på en biografisk film om forfatteren Tolkiens liv - "Tolkien".

Der har tidligere været tilløb til at lave en biografisk film om Tolkien, "Mirkwood" - en slags filmisk erindringsbog, men Tolkiens arvinger brød sig ikke om projektet, der blandede for meget fiktion ind i historien.

Fox's "Tolkien" er en mere traditionel "true-story" fortælling, som handler om hele forfatterens liv. Filmen vil beskrive såvel hans akademiske karriere på Pembroke College, som hans kampe som løjtnant og senere signalofficer i første verdenskrig. Tolkiens deltagelse i krigen havde stor indflydelse på skabelsen af eventyrriget Midgård i Ringenes Herre.

Plottet lyder måske ikke lige så spændende, som oplægget til "Mirkwood", men til gengæld er manuskriptet lagt i hænderne på irske David Gleeson ("Cowboys & Angels"), som er stor fan af Tolkien og hans univers.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*
*
Annoncer
 

filmogtro.dk bruger cookies. Se mere information Acceptér cookies