• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Nyheder

Fem påskefilm

Filmogtro.dk giver her sit bud fem film, der på den ene eller anden måde handler om Jesu død og opstandelse.

Nyheder
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Thomsen - 23.03.2024Gennem tiden er der lavet mange film, som handler om eller foregår omkring påsken på Jesu tid. Nogle er direkte filmatiseringer af Bibelens udlæggelse af begivenhederne, og andre tolker på historien og forsøger at give deres bud på, hvad alt det med kors og opstandelse betød og stadig betyder.
Filmogtro.dk giver her sit bud på fem film, som du kan se i påsken, og som på den ene eller anden måde handler om Jesu død og opstandelse.


THE LAST TEMPTATION OF CHRIST
Instruktør: Martin Scorsese (1988)

Martin Scorsese har mange gange berørt emnet tro i sine film, men aldrig så lige på, som han gør i The Last Temptation of Christ. Her møder vi Jesus, spillet flot af Willem Defoe, både som menneske og som Gud. Filmen beskriver de to sider af Jesus på en måde, som ikke mange andre film gør. Var Jesus lige så meget menneske som du og jeg, og hvordan håndterede han det, når han samtidig var Guds udvalgte søn? Filmen provokerede mange kristne grupperinger, da den kom, og den fortæller bestemt også en anderledes historie om Jesus. Men de spørgsmål, den rejser, giver anledning til refleksioner, som er gode og sunde for enhver.
Filmen er kommet på dvd og kan ses på fx Blockbuster.dk

RISEN
Instruktør: Kevin Reynolds (2016)

I dagene efter Jesu død på korset møder vi i filmen Risen den romerske officer, Clavius. Han har været vidne til korsfæstelsen og bliver sat på opgaven at finde Jesu lig, da det forlyder, at han er opstået. Denne historie skal manes i jorden hurtigst muligt, så romerne undgår optøjer og uro. I sin søgen efter den tilsyneladende døde Jesus, bliver Clavius stillet over for spørgsmål om tro og tvivl. Det er en spændende måde at berøre historien på, og filmen lykkedes ret godt med det. Både på historieplan og visuelt er dette en meget vellykket film, som kan anbefales.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på Blockbuster.dk

LIFE OF BRIAN
Instruktør: Terry Jones (1979)

Den engelske satiregruppe Monty Python giver i "Life of Brian" et noget alternativt bud på historien i Israel omkring år 33. Brian bliver født samme dag som Jesus og bliver i sit voksenliv forvekslet med dén mand, som siges at være Guds søn og verdens frelser. Det giver anledning til både sjove og alvorlige situationer, hvor ting som tro, tvivl, radikalisme, dedikation og skæbne bliver sat på spidsen og lægger op til eftertænksomhed. Som "The Last Temptation of Christ", var det en film, der skilte vandende, da den udkom, men samtidig er det en film, kristne ikke bare skal undgå, fordi den ser provokerende og ironisk ud. Det er ikke den klassiske historie om Jesus, men den er bestemt værd at se, da den stiller spørgsmål, mange andre film om Jesus ikke tør stille.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på Netflix.

THE PASSION OF THE CHRIST
Instruktør: Mel Gibson (2004)

Mel Gibsons dramatiske fortælling om påskedagene har efterhånden udviklet sig til en klassiker i visse kredse, og den står bestemt også stadig stærk, selvom den efterhånden har 20 år på bagen. The Passion of the Christ er barsk og blodig, men den gengiver måske begivenhederne allermest realistisk. Og den er meget mere end en lang og brutal torturscene. Den får på imponerende og subtil vis trukket tråde til mange af de profetier om Jesus, der er beskrevet i Det gamle Testamente. Første gang, man ser den, kan det være en rystende oplevelse, men den fortjener sin plads i 'påske-film historien'.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på Viaplay.

PRINSEN AF EGYPTEN
Instruktør: Roswitha Haas (1998)

Fra den ene påske-klassiker til den anden. Her er der selvfølgelig tale om en film for hele familien, som fortæller historien om den første påske. Fortællingen om Moses, der tager imod Guds kald og kaster sig ud på en livsfarlig færd, er i høj grad en fortælling om tro og tvivl. Og i beretningen om den første påske er der naturligvis paralleller til Jesus-påsken, og derfor er evangeliet om frelse og fortabelse også tydeligt i Dreamworks' flotte animationsfilm. I 2023 kunne Prinsen af Egypten fejre 25-års jubilæum, og den har ikke mistet relevans gennem årene. Hverken på historie- eller billedsiden.
Filmen er kommet på dvd og blu-ray og kan ses på Viaplay.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer