• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Action

Fast & Furious 9

Masser af stunts og action får ikke 9'eren til at skille sig ud fra mængden af Fast & Furious-film. Dom har slået sig ned med familie og er ikke længere kriminel, men skammer sig ikke over trangen til at banke 'bad guys'.

ActionAdventureKrimi
Produktionsår: 2021
Varighed: 142 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Justin Lin,
Medvirkende: Vin DieselMichelle RodriguezJordana BrewsterTyrese Gibson,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 28.06.2021UNDERHOLDENDE MEN TYND

Det er ikke ret meget, som 9. installation i den populære Fast & Furious franchise gør, for at skille sig ud fra mængden. Jo, der bliver så sandelig gået til den med effekter, stunts og action generelt. Man kan sige, at det er den samme tepose, der nu er brygget 9 film på. Så den er ved at være tynd i det. Og så er alverdens sukkerknalder, i form af stunts, effekter og andet guf ikke nok til at veje det op.

Symbolsk kors
En af filmseriens centrale karakterer, Dominic ”Dom” Toretto (Vin Diesel), har indtil nu båret rundt på et sølvkors med ædelsten. Korset har en enorm betydning for Dom og menneskene omkring ham, der udgør hans familie. Det er Doms bånd til dem, han elsker, hans løfte om beskyttelse, kilden til hans kones genfundne hukommelse, substitut for en vielsesring og mere til.

Korsets betydning i handlingen er meget symbolsk, men Gud bliver også omtalt i filmens dialog mellem Dom og hans søn Brian. Man får ikke det indtryk, at Dom opdrager Brian i den kristne tro, men deres tilgang til Gud er meget direkte, for de laver en række konstateringer, fx "Gud er inde os alle sammen", som bliver fremlagt som faktum uden videre snak eller spørgsmål. Selvom Dom har slået sig ned med sin familie og ikke længere er kriminel, så konstaterer han og Letty (Michelle Rodriguez), at "de er, hvem de er". Ensbetydende med, at de ikke skammer sig over deres trang til at køre stærkt, banke 'bad guys' og leve livet på kanten, og de har tænkt sig at blive ved med det.

Humor eller alvor?
Ærligt talt, så var filmen en stor fornøjelse at se. Men det er udelukkende fordi, den var så langt ude. Det er lang tid siden, at jeg har set en film, der har fået mig til at grine så meget af ting, som det slet ikke var meningen skulle grines af. Sidst var nok kultklassikeren "The Room", der netop er sjov, fordi den er så ufrivilligt ringe. Jeg oplevede endda, at enkelte action-scener var så groteske, at det udløste latter i biografsalen. Der var bred enighed om, at den var så langt ude, at det var sjovt.

Filmen gør et bravt med ringe forsøg på at fortælle publikum, allerede tidligt i handlingen, at den med vilje forsøger at være urealistisk, overdrevet og plat. Karakteren Roman Pierce (Tyrese Gibson) påstår over for familiens to teknisk kloge hoveder, at de alle er uovervindelige, fordi de gang på gang trodser absurde odds. Den forklaring køber de ikke, og det gør man heller ikke som seer. For det er overhovedet ikke, hvad filmen kommunikerer resten af tiden. Selv filmens alvorligste scener, hvor atmosfæren er fyldt med dialog og drama præget af stærke følelser, familierelationer, hævn, osv. bliver det håndteret på en så karikeret vis, at det er umuligt at investere sig i det. Er det seriøst nu? Er det for sjov? Midt imellem? Filmen kan ikke holde sig på ét spor, og dets vekslen derimellem er til stor forvirring.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 1.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

jess, 24-12-21 09:30:
dårlig !!
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer