• UNSUNG HERO nu på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALL OF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Adventure

Fantastiske Ivan

The One and Only Ivan

En spændende historie om gorillaen Ivan og dens mærkværdige liv. Filmen kan ses af hele familien, men er nok mest for børn fra seks år og opefter.

AdventureBiografi/baseret på virkelig historieDramaFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2020
Varighed: 95 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Bryan Cranston,
Medvirkende: Thea SharrockPhillipa SooDanske stemmer:Jon Gudmand Lei Lange,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christoffer Winther West - 23.12.2020GOD HISTRORIE, MEN IKKE FANTASTISK 

"Fantastiske Ivan" handler om gorillaen Ivan, der til daglig er bosat i en butiksarkade - hvilket er et lille storcenter. Her bruger han dagene på at spille farlig i det lokale cirkus, altså når han ikke bare hænger ud og hygger med de andre cirkusdyr. Ivan drømmer selvfølgelig om mere, og buret tilfredsstiller ham ikke rigtig, så da den nye babyelefant Ruby dukker op, bliver det til en mission om at komme ud i det fri igen. Men når man er en gorilla, der kan male og er gode venner med en herreløs hund og desuden aldrig har oplevet det vilde liv i Afrika, så er friheden bare et stort udendørs reservat. Filmen har dog intet ønske om at moralisere over dyrevelfærd eller lignede, og den har stadig en lykkelig slutning - ikke mindst fordi den løst bygger på en virkelig historie om en rigtig cirkusgorilla tilbage i 60'ernes USA.

Klassisk Disney kvalitet
Filmen er ret flot lavet og holder et højt produktionsniveau. Effekterne er gode, og dyrene er flot animeret. Det er ikke altid lige naturligt lavet, men når man fortæller historier til børn, er det jo heller ikke realismen, man sætter i højsædet. Der er jo heller ikke noget realistisk over, at dyrene har stemmer. Hvad de mangler i realisme, vinder de til gengæld i humør, og især er den herreløse hund Bob sjov og fjollet. Generelt er det tydeligt, at" Fantastiske Ivan" er lavet til et biografpublikum og ikke er tænkt som en streaming film fra starten. På grund af covid-19 er den dog udgivet direkte til streaming på Disney+.

En sammenhængende historie
"Fantastiske Ivan" har fået danske stemmer, hvilket må siges at være et must - ikke fordi de engelske er dårlige, men fordi filmens målgruppe er en aldersgruppe, hvor de færreste børn læser undertekster hurtigt nok eller forstår nok engelsk til at nyde dens indhold. Det er en langstrakt historie på halvanden time, så mange børn vil simpelthen have vanskeligt ved at koncentrere sig længe nok om den. Ligeledes indeholder filmen ikke de interne voksen-jokes, som Pixar-filmene plejer, eller det alment fjollede, som præger Grusomme mig -serien. Derfor er den nok mest til aldersgruppen 5-12 år.

Aldersmærkning og målgruppe
Medierådet har endnu ikke givet den et dansk censurmærke, men Disney siger 6+, hvilket ikke er helt ved siden af. Den indeholder ingen vold eller bandeord og kun en enkelt scene med en frustreret dyrepasser, der bliver en smule vred. Cirkussets gamle elefant dør, men det ser man ikke rigtig - den er mest bare gammel og træt. Når alderen 5-6 år er passende, handler det mere om børnenes evne til at forstå handlingen, og ikke så meget om man støder på noget upassende.

En familiefilm - men mest til børnene
Alt i alt er "Fantastiske Ivan" en fin film, den er markedsført som en familiefilm, og jeg tror helt sikkert, at man skal se den med sine børn - da de fleste teenagere eller en ældre aldersgruppe formentlig vil kede sig lidt i løbet af filmen. Det er en god film, men bestemt ikke en nyklassiker, hvilket sådan set også er helt ok. Film er først og fremmest underholdning, og det er "Fantastiske Ivan".

Kan ses på Blockbuster.dkBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer