• THE BLIND SIDE TV3 | 09-12-22 | kl. 20.30 og 10-12-22 | kl. 17.45

  • VANSKABTE LAND i biografen

  • DE SÆRLIGE nu på HBO udover filmstriben.dk, dvd og blu.ray

  • THE LADY IN THE VAN nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FATHER STU nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • TEMA - JULEFILM fx BLACK NATIVITY på VOD

  • TEMA - FAMILIEJULEFILM fx JINGLE JANGLE: ET MAGISK JULEEVENTYR på Netflix

Alle anmeldelser - Komedie

Family Camp

Humoristisk kristen familiefilm, om to rivaliserende familier på bibelcamping. Der er vigtige samtaler omkring facader, åndelighed, tro, troskriser. Filmen har ikke danske undertekster.

KomedieTEMA Kristne film
Produktionsår: 2022
Varighed: 111 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Brian Cates,
Medvirkende: Tommy WoodardEddie JamesLeigh-Allyn Baker,
Stikord:
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 06.08.2022KRISTEN BIBELCAMPINGHUMOR 

The Skit Guys
Nogle har evnen til, ved hjælp af simple virkemidler, at få en pointe effektivt igennem. Nogle har evnen til at bruge grafiske virkemidler, andre bruger rekvisitter og andre bruger humor. Tommy Woodward og Eddie James er blandt de sidstnævnte: De bruger humor og sketches til at få et evangelisk budskab effektivt igennem til os tilhørere. Sammen ejer de selskabet The Skit Guys, som igennem årene har udgivet hundredvis af korte sketches, hvoraf enkelte findes oversat til dansk. En af de måske mest kendte og mest effektive er "Guds mejsel", som kan ses med danske undertekster her. Den her anmeldte film har dog ikke danske undertekster.

Spørgsmålet er: Hvis man tager en tilpas stor mængde sketches og føjer noget overordnet handling til dem, er der så nok materiale til en hel spillefilm?

Det spørgsmål er søgt besvaret i den kristne familiekomedie "Family Camp", som The Skit Guys udgav tidligere på året. En sjov, men også ret klassisk kristen komedie, om to familier, der tager på samme bibelcamping og hurtigt ender som rivaler.

Der er efterhånden lavet en del af den slags historier med rivaler, fx "Far fede ferie"-filmene, men forskellen her er naturligvis, at folkene bag The Skit Guys ønsker at lave en film, der forkynder et kristent budskab.

Gode temaer behandlet med humor
To familier tager på bibelcamping, og altså en bibelcamping med konkurrencer imellem familierne. De to familier, som ikke kunne være mere forskellige, ender selvfølgelig i samme hytte. Den ene familie er, hvad man vel kan kalde "overåndelige", så den anden familie næsten er ved at - ja, som man siger - brække sig. I løbet af ugen på campingen konkurrerer de imod hinanden, og det går helt galt, da de to familiers fædre ender med at fare vild ... sammen. Det kommer der både mange sjove situationer ud af, men også - nok så vigtigt - gode og vigtige samtaler omkring facader, åndelighed, tro, troskriser, osv.

"Family Camp" er ikke nogen stor film. Den er lavet på et lille budget, og man skal have det ok med kristne oneliner-vittigheder. Til gengæld er det en god og tryg film at se sammen, og de temaer, der tages op, især under de to fædres fælles udfordringer, behandles nænsomt og morsomt.

Mit håb er, at filmen på et tidspunkt fås med danske undertekster. Det er noget så sjældent som en god, hyggelig, sjov og temarig kristen familiefilm.

Kan ses på amazon.com med engelske teksterBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer