• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Animation

Familien Mitchell mod maskinerne

The Mitchells vs the Machines

Familien Mitchell er ikke som alle andre - og så alligevel. En fortælling om udfordringerne og fordelene ved vores tid. En tankevækkende film for hele familien.

AnimationFamiliefilmKomedieTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2021
Varighed: 113 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Michael Rianda,
Medvirkende: Danske stemmer:Helene Wolhardt MoeTom JensenJulie Lund,
Stikord:
 IT,


Anmeldelse:

Af: Christian Thomsen - 22.03.2022EN ALMINDELIG ANDERLEDES FAMILIE 

Teenagepigen Katie står overfor et nyt kapitel i sit liv. Hendes store drøm om at komme ind på filmskolen i Californien er gået i opfyldelse. Nu skal hun endelig væk fra sin kiksede familie, som hun ikke har noget til fælles med. Engang var det anderledes. Især forholdet til faren, Rick, har ændret sig. Han er gammeldags og forstår sig ikke på computere, Youtube og Instagram - og slet ikke Katies store passion: at producere film. Da familiens sidste aften sammen inden Katies afrejse ender galt, beslutter Rick sig for at redde sammenholdet i familien ved at afbestille flybilletten til Californien og i stedet køre hele vejen - sammen, som en familie. Familien står dog pludselig over for større udfordringer, da deres roadtrip bliver forstyrret af intet mindre end en robot-apokalypse! Nu er det op til den splittede familie at redde verden: de er menneskehedens sidste håb!

Selvstændige unge mennesker
Mon ikke enhver familie kender til det, at børnene bliver ældre og ikke længere opfører sig helt som mor og far gerne vil? De interesserer sig for ting, de voksne ikke forstår, og det føles nogle gange, som om de lever i en anden verden. Hvorfor kan de ikke bare være, lige som de plejede? Det kan som voksen være svært at forstå, at de pludselig får deres egen personlighed og vil stå på egne ben. Men det sker nok i virkeligheden slet ikke så pludselig. De ting, som mor og far har puttet i børnenes rygsæk gennem årene, bliver efterhånden taget i brug, og selvom det sker gradvist, vågner vi voksne pludselig op og finder de små søde børn afløst af selvstændige, unge mennesker. Wow!

Far Rick og teenagedatter Katies forhold er omdrejningspunktet i "Familien Mitchell mod maskinerne". De er gennem årene og grundet forskellige interesser, gledet fra hinanden. Han forstår ikke hende, og hun forstår ikke ham. I filmen står de pludselig overfor en fælles, udefrakommende fjende, og nu kan det kun redde dem (og resten af verden), hvis de finder tilbage til det sammenhold, de tidligere havde. Et sammenhold der var bygget på respekt, kærlighed og ikke mindst forståelse for hinanden. Faren Rick skal genoverveje, om den eneste mulighed for at holde sammen på familien er ved at tvinge børnene til at lægge mobilen og se hinanden dybt i øjnene, og Katie skal finde ud af, om hendes fars håbløse og gammeldags forestillinger om familieidyl er så forfærdelige, som hun tror.

For hele familien
"Familien Mitchell mod maskinerne" er en kærlig og hjertevarm historie om familie, sammenhold og kærlighed. Samtidig er det en fortælling om udfordringerne og fordelene ved den moderne tid, vi lever i. "Alting var bedre i gamle dage", hører man af og til. Var det nu også det? Findes det ideelle mon ikke i balancen mellem nyt og gammelt? Og gælder "balance-reglen" også i andre situationer i livet? Filmens pointe er måske en smule banal, men det gør den ikke mindre relevant. Problemstillingen er aktuel, og filmen serverer spørgsmål og bud på svar på en måde, så både børn og voksne får noget at tænke over. Filmen kan absolut anbefales til en lørdag aften på sofaen sammen med hele familien.

”Familien Mitchell mod maskinerne” er Oscarnomineret i kategorien ”Bedste animationsfilm”.

Kan ses på Netflix.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer