TRO SOM KARTOFLER
Den skotske landmand, Angus Buchan, bor i det politisk urolige Zambia. Han og familien beslutter sig for at forlade det urolige land for at finde et fredeligt sted og bedre muligheder for børnenes skolegang. Familien sælger farmen, læsser en lastvogn og tager sydpå til et forhåbentligt bedre liv i Sydafrika.
En gammel campingvogn i et noget utæmmet landskab blev begyndelsen på det nye sted. Med hjælp af en afrikansk zulu-medarbejder, Simeon, slider og slæber Buchan-familien med at skabe sig et nyt liv.
Med stadig større vanskeligheder og udfordringer – og ikke mindst personlige problemer, oplever Angus sig opslugt i vrede og angst og bliver mere og mere nedbrudt.
En dag bliver familien inviteret med i kirke, og det bliver et vendepunkt for Angus, der tænker tilbage på sin barndom og kirken. Angus overgiver sit liv til Gud og ønsker at dele sin tro med andre og medvirke til, at raceforskellene mindskes, og at fred og forsoning bliver en del af nationen. Han lejer det nationale stadion til et kristent vækkelsesmøde, og der kommer så mange, at stadionet næsten bliver fyldt.
Samtidig starter familien et børnehjem. En tørke sætter ind og rammer både hvide og sorte farmere. Angus sætter alligevel sine kartofler – i tro – modsat alle andre i området, da kartofler kræver meget vand og gødning. Tørken fortsætter, kartoflerne spirer og vokser – men svides hurtigt af. Vil der blive noget at høste?
Endelig er det høsttid, og Angus og Simeon går ud og graver spændt … og finder kæmpestore kartofler i massevis. Menigheden, naboer, hvide og sorte kom gåede med greb og spande. Der er brug for alle hænder.
Ligesom kartoflen vokser i det skjulte, kan troen vokse og sætte frugt, og en dag bryder troen frem og varmer, giver liv og frugt.
Filmen er baseret på en sand historie. Ellers ville det være særdeles svært at tro på Angus' oplevelser. I bogen af samme navn fremgår det tydeligere, at Angus indimellem kæmpede med prøvelser og ubesvarede bønner. På den engelske dvd er der en 50 minutters dokumentar om virkelighedens Angus Bucham.
Filmen er optaget i Sydafrika og med afrikanske skuespillere og indeholder en masse flotte billeder af det afrikanske landskab. Desuden er der et forfriskende ikke-amerikansk præg over filmen.
Filmen har et stærkt budskab. Man lades ikke i tvivl om, hvad der er filmens ærinde - den vil mission, forkyndelse og forsoning. Kvalitetsmæssigt ligger den væsentligt over, hvad vi ellers ser fra kristne filmproducenter.