• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Erna i krig

En mor og hendes mentalt svage søn indrulleres i første verdenskrig. Filmens plot er dog for konstrueret, og vi lukkes aldrig for alvor ind i karakterernes liv.

DramaFilmstriben.dkTEMA Danske film
Produktionsår: 2020
Varighed: 100 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Henrik Ruben Genz,
Roman/manuskript: Erling Jepsen,
Medvirkende: Trine DyrholmUlrich ThomsenAnders W. BerthelsenSylvester Byder,
Stikord:
 Krig,


Anmeldelse:

Af: Henrik Højlund - 27.04.2021MOR OG SØN I KRIG 

Jeg har set et par andre af Henrik Ruben Genz’ film, hvoraf den ene begejstrede mig, mens den anden var en stor skuffelse. Jeg var begejstret over Gud taler ud, som jeg i udgangspunktet anså for umulig at filmatisere med tanke på Jens Blendstrups fuldstændigt skæve og herlige selvbiografiske bog. Det lykkedes utroligt nok Henrik Ruben Genz at ramme bogens tone helt præcist i filmen. Filmen Frygtelig lykkelig var derimod en film, der aldrig fandt sine fødder mellem komedie, tragedie og spænding.

Det var derfor med uklare forventninger, jeg så instruktørens nyeste film, "Erna i krig". En film med tre helt store skuespillernavne, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen og Anders W Berthelsen.

I krig på tyskernes side
Filmens handling er ret finurlig. Vi er tilbage i første verdenskrigs tid. Det nuværende Sønderjylland er en del af Det Tyske Rige, så sønderjyder bliver indkaldt til krigen, på tyskernes side. En kvinde, Erna Jensen, har en søn, som hun anser for at være for mentalt svag til at deltage i krigen, så da indkaldelsen kommer, gør hun alt for at få ham fritstillet. Til sidst melder hun sig selv i krigen i håb om at kunne redde ham hjem igen, før det er for sent. Hun indgår en aftale med en sønderjysk pro-tysker, som er en slags delingsfører i hæren. Hun tilbyder ham giftermål, hvis han redder hende og sønnen. Hun kan selvsagt ikke skjule for den øvrige deling, at hun er kvinde, men aftalen med delingsføreren giver hende ret til at være med.

Kikser fuldstændig
Filmens plot er specielt, men kunne godt give mulighed for en film med en helt særlig tone. Det lykkes efter min mening slet ikke. Filmens plot fremtræder meget konstrueret. Filmen forsøger tydeligvis at ramme stærke følelser, men kikser efter min mening fuldstændig med det. Vi lukkes aldrig for alvor ind i personernes indre liv. De følelser, der kommer i spil mellem den ene og den anden, har ingen overbevisende bevægelighed, men virker mærkeligt påklistrede. Filmens overmætte stemningsmusik fremmer heller ikke sagen.

Min kone sagde, da vi havde set filmen: Hvad ville filmen egentlig? Jeg tilslutter mig. Filmen er mærkeligt flad og ligegyldig midt i en ellers meget dramatisk historisk ramme, inklusive dystre krigsscener.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Maeia dahl, 03-07-21 19:13:
Hvad hedder sangen i erna i krig i filmen
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer