• LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

En gave for livet

The Ultimate Gift

Jason Stevens lever livet for penge, han ikke selv har tjent. Da bedstefaren dør, forventer han at arve en stor sum penge, men sendes i stedet på en dannelsesrejse.

DramaTEMA Julefilm
Produktionsår: 2007
Varighed: 114 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Michael O. Sajbel,
Medvirkende: Drew FullerAbigail BreslinBill CobbsJames Garner,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 20.02.2009Jason Stevens (Drew Fuller) er en bitter og forkælet og rigmandssøn, der har mistet sin far og nu også må følge sin bedstefar til graven. Ja, det er måske for meget sagt, for i filmens åbningsscene ankommer han i sin brølende sportsvogn, mens den øvrige familie er halvvejs igennem begravelsen.

Jason lever livet i overhalingsbanen for penge, han ikke selv har tjent. Da bedstefaren dør, forventer Jason, at han skal arve et kæmpebeløb, som sætter ham i stand til at fortsætte det søde liv. Hans overraskelse er derfor stor, da bedstefaren (James Garner) i forbindelse med bodelingen toner frem på tv-skærmen. Her får den forkælede arving nyheden om, at han frem for en stor pose penge sendes ud på en dannelsesrejse, som bl.a. tvinger ham til at overveje livets sande værdier i forholdet til arbejde, penge, kærlighed, familie, venskab og taknemmelighed.

På sin jagt efter "gaven for livet" må Jason på egen krop opleve, hvad det vil sige at være både hårdtarbejdende kvægbonde og subsistensløs uden så meget som en dollar på lommen. Han møder også den tiårige, kræftsyge Emily og hendes mor Alexia (Ali Hillis). Emily er en gammelklog, charmerende og rapkæftet pige, som man ikke kan undgå at holde af. Dette skyldes ikke mindst, at rollen er fortrinligt spillet af Abigail Breslin, der fik sit gennembrud som Olive i Little Miss Sunshine.

Filmen er instrueret af Michael O. Sajbel, der også instruerede One Night With the King om dronning Ester i Det Gamle Testamente. Den har dog ikke samme kunstneriske niveau som Sajbels forrige film. Man sidder med en fornemmelse af, at Sajbel er så ivrig efter at få filmens vigtige pointer igennem, at han af og til glemmer antydningens kunst. Bl.a. virker skildringen af de øvrige fra Stevens-familien som en karikatur, der nærmer sig tv-serierne "Dollars" og "Dallas".

Men filmen har så absolut også sine både seriøse og sjove øjeblikke, og så er det en ganske tankevækkende film om livets sande værdier. Det alt sammen bæres oppe af nogle vægtige skuespillerspræstationer af bl.a. Bill Cobbs, der spiller bedstefarens livskloge advokat. Og James Garner får i sit livs efterår vist, at han kan spille andet end en kvindeglad cowboy.

Filmen kan i øvrigt med fordel ses omkring juletid, da dens sidste halvdel har en rørende julescene. Desuden spiller den traditionelle Thanksgiving Day (4. torsdag i november) hos familien Stevens en central rolle i handlingen.

Læs også interview med Michael O. Sjabel.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer