• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Elizabeth: The Golden Age

The Golden Age

Historisk drama fra 1500-tallet om Englands dronning Elizabeth I med Cate Blanchett i hovedrollen.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Biografiske film
Produktionsår: 2007
Varighed: 115 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Shekhar Kapur,
Medvirkende: Cate BlanchettGeoffrey RushClive OwenSamantha Morton,
Stikord:
 Krig,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 11.04.2008Historien om Englands dronning Elizabeth I (1533-1603) er spændende at grave i og udforske. Så spændende, at der er skrevet tykke bøger og lavet flere film om hendes liv. Hun er spændende, fordi hun kæmpede med sin halvsøster, Mary Tudor, om tronen, og fordi hun for eftertiden blev kendt som "jomfrudronningen"; hun havde ingen mand og fik ingen børn. Samtidig er historien om Elizabeth så tilpas kompliceret – og fuld af intriger – at der er stof til myter, bøger og film.

En af filmatiseringerne er "Elizabeth: The Golden Age", som er efterfølgeren til Elizabeth fra 1998. I begge film er det den fantastiske karakterskuespiller, Cate Blanchett, der spiller dronningen.

Det kan for det meste ses på en film, om den har kostet mange penge. Det kan man godt se, at denne film har. Især sidste halvdel af filmen, hvor vi følger den engelske hær i et søslag mod den spanske armada. Der er brugt masser af penge og computergrafik på de scener.

Jeg vil tilmed gå så langt som til at sige, at sidste halvdel er visuelt overdådig, og man har tilmed taget sig tid til at vise skarpe slowmotion detaljer fra et søslags skæbner – herunder sågar en hest ombord, som af angst springer i vandet.

Den øvrige del af filmen fokuserer på dronningens vej mod at acceptere sin skæbne som "jomfrudronningen". Denne accept følger efter slaget mod Spanien – og efter at hun har accepteret, at den mand, hun elsker, har giftet sig til anden side og fået barn.

Første del af filmen fokuserer således på dronningens og eventyreren Walter Raleighs møde med hinanden. Som sidehistorie følger vi dronningens halvsøster, Mary Tudor, og hendes forsøg på at starte et oprør. Kender man lidt til historien vil man vide, at det ikke går godt, og Mary får hugget hovedet af.

Der er som sådan ikke noget nyt i filmen "Elizabeth: The Golden Age". Historien er fortalt før. Jeg vil endda tillade mig at sige, at den er fortalt meget bedre før. Her tænker jeg først og fremmest på tv-serien "Elizabeth", fra 2005, med fantastiske Helen Mirren i hovedrollen (som i øvrigt også spiller Englands nuværende dronning Elizabeth II i filmen The Queen). Hun spiller i denne serie op imod lige så fantastiske Jeremy Irons.

Helen Mirren spiller i serien rollen som dronning Elizabeth I så intenst og "brutalt", at det bliver svært at gøre hende kunsten efter – og Cate Blanchett kommer da heller ikke i nærheden af hendes præstation i "Elizabeth: The Golden Age".

Men som sagt er filmen stadig værd at se, alene for den sidste halvdel, hvor CGI-effekter og spændende kameravinkler gør søslaget mod Spanien til en stor, visuel oplevelse.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer