• BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

Alle anmeldelser - Action

El Camino: A Breaking Bad Movie

Filmen er den efterfølger, man som fan ikke vidste, man havde brug for. Instruktøren har helt sikkert haft en indebrændt fornemmelse af at få lavet en værdig afslutning, og det har vi fået!

ActionDramaKrimi
Produktionsår: 2019
Varighed: 122 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Vince Gilligan,
Medvirkende: Aaron PaulJonathan BanksMatt Jones,
Stikord:
 Vold,


Anmeldelse:

Af: Christian Riis Jensen - 05.11.2019EN VÆRDIG AFSLUTNING

"El Camino: A Breaking Bad Movie" er ikke en enkeltstående film, for det er en fortsættelse af handlingen i hitserien "Breaking Bad". Så medmindre man har set hele serien, især sidste og femte sæson, så får man egentlig intet ud af filmen. Så denne anmeldelse, og for den sags skyld også traileren, spolerer serien, hvis man planlægger at se filmen.

"El Camino: A Breaking Bad Movie" er den efterfølger, man som fan ikke vidste, at man havde brug. Den kommer som en overraskelse, for den føltes ikke nødvendig. Slutningen på "Breaking Bad" var hård og kontant, men den var fyldestgørende. Dog, efter at have set denne film, er det næsten umuligt at forestille sig, at denne del af historien skulle udelades. Serien sluttede for 6 år siden, men instruktøren, Vince Gilligan, har her i filmen gravet spekulationerne frem omkring, hvad er mon skal ske med Jesse Pinkman.

Fortiden indhenter os
Min største frygt var, eftersom der er gået så lang tid siden afslutningen på serien, at historien ville virke fremtvunget og unødvendig. Tværtimod, så får man lidt en fornemmelse af, at Gilligan har gemt nogle ubrugte manuskripter og samtidig haft en indebrændt fornemmelse af, hvad han mon kunne gøre videre med karakteren Jesse.

En kerne ved historierne i "Breaking Bad" og seriens spin-off "Better Call Saul", er, at ens fortid nok skal indhente en, før eller siden. Det princip lever videre i "El Camino: A Breaking Bad Movie", der med en god mængde flashbacks giver belæg for, hvad og hvorfor Jesse gør og tør ting. Mange af hans handlinger kan ikke retfærdiggøres fra et kristent synspunkt, men serien forsøger at retfærdiggøre dem ved hjælp af en øje-for-øje-etisk tankegang.

Stor karaktermæssig dybde
For at realisere Gilligans stil, som man kender så godt fra "Breaking Bad", så kræver det skuespillere med tilsvarende evner. Aaron Paul er fænomenal i rollen som hovedpersonen Jesse, der efter 5 sæsoner har fået en enorm karaktermæssig dybde, efter at have været så ufatteligt meget igennem. I film hører man ofte udtrykket "intet at miste". Med Jesse har udtrykket fået tilført en gradvist større dybde, jo mere han udsættes for.

"El Camino: A Breaking Bad Movie" giver med en række flashbacks en bedre ide om, hvor Jesse befinder sig mentalt i nuet. I et flashback, snakker han med sin ven og mentor Mike, hvor han planlægger, hvad han vil gøre med alle sine penge. I stedet får han en vigtig livsregel. Med sin nyfundne rigdom, ønsker han at kunne "put things right". Men, som Mike siger til ham: "No. Sorry, kid, that's one thing you can never do."

Kan ses på Netflix og er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer