• THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • SONIC THE HEDGEHOG 2 nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HAMMARSKJÖLD i biografen

  • Pinsefilm: PAUL, APOSTLE OF CHRIST se fx på Blockbuster.dk eller dvd kan lånes fysisk på bibliotek.dk

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Komedie

Dum og dummere 2

Dumb and Dumber to

Når sjove jokes og plathed sættes ud fra laveste fællesnævner. Filmen er et perverteret forsøg på at være sjov, men selv ikke Carrey og Daniels kan redde filmen i land.

Komedie
Produktionsår: 2014
Varighed: 109 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Bobby FarrellyPeter Farrelly,
Medvirkende: Jim CarreyJeff Daniels,
Stikord:
 Sex,


Anmeldelse:

Af: Peter U. K. Jensen - 05.12.2014KIKSET HUMOR OG PLATTE JOKES

Store forventninger
Det er farligt at have store forventninger til en film. Men jeg har længe syntes, at "Dum og dummere" var en i særklasse sjov og underholdende komedie. Her var den til tider irriterende-sjove Jim Carrey i sit es, og jeg må bare sige, at jeg havde glædet mig til 2'eren. Men som det ofte går med en 2'er - var det en umådelig skuffelse. 20 år havde jeg ventet på efterfølgeren, og det var helt klart en om'er!

Fra flade af grin til pinligt tå-krummeri
Filmen begynder egentlig storartet, og i de første par scener ligger biografens fortrinsvis yngre publikum flade af grin.  Her har filmen den samme glød og humor som dens 20-årige forgænger, men så stopper festlighederne og bliver i stedet til tå-krummende og irriterende jokes pakket ind i enormt perverterede forsøg på at være sjov. Det virkede ikke! Nogle af scenerne var deciderede ulækre og klamme, helt blottet for den humor, som vi ofte forbinder med det gale makkerpar, Carrey og Daniels. Nuvel - af og til var filmen også virkelig sjov, men der var langt i mellem snapsene. Det meste var bare uendeligt plat med sex som laveste fællesnævner for humoren!

Kedelig og forudsigelig historie
Filmens historie er en tro kopi af forgængeren, hvor det brede udvalg af mærkelige køretøjer, underlige dyr og stupide individer stadig er at finde, nu dog i en opdateret 2014-udgave. Udover filmens to hovedrolleindehavere er der ikke meget at komme efter på skuespillersiden. Mange af bipersonerne spiller dissideret ringe og holder overhovedet ikke niveau. Filmens handling er blottet for spænding og virker bare som en tom ramme rundt om en gakket film.

Ansigtsmimik og ping-pong
Hovedrolleindehaverne, Jim Carrey og Jeffe Daniels, kan deres kram, det skal de have. Deres ansigtsmimik og ping-pong er enestående. Når de laver de få jokes, som er virkelig sjove i løbet af filmen, ligger man flad af grin. Det er også den bedste begrundelse for at bruge 109 minutter i selskab med "Dum og dummere 2". Man må alvorligt gøre op med sig selv om det geniale makkerpar kan opveje den megen sexfiksering og seksuelle undertoner, som resten af filmen er fyldt af.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer