• BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

Alle anmeldelser - Drama

Dreamer

Dreamer: Inspired by a True Story

En hyggelig og varm familiefilm om en desillusioneret jockey og familiefar, der har mistet sin selvrespekt og troen på egne evner.

DramaFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 årTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 2006
Varighed: 101 min.
Censur: 7 år
Instruktør: John Gatins,
Medvirkende: Kurt RusselDakota FanningKris KristoffersonElisabeth Shue,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 04.04.2008Ben Crane (Kurt Russel) var engang en succesrig jockey og træner. Men han røg ind i økonomiske vanskeligheder og kom på kant med sin far (Kris Kristoffersen), der er lige så vild med heste, som han selv. Det har alt sammen medført, at Ben Crane har afstået meget af familiegårdens jord samt har måttet sælge sine heste. Stalden står nu som et støvet monument over en glorværdig fortid.

Ben Crane tjener til dagen og vejen ved at træne rige folk heste, mens hans idealer og selvrespekt bliver mere og mere flosset i kanten. Men da den lovende væddeløbshest, Sonãdor, brækker benet, ser Ben chancen for igen at gøre noget stort. Han kvitter sit job og begynder sammen med sin 13-årige datter Cale (Dakota Fanning) samt sine to mexicanske medhjælpere at træne hesten. Målet er deltagelse i det prestigefyldte løb Breeders Cup.

"Dreamer" er en sød og varm familiefilm, der fortælles i et roligt tempo. Der er ikke tale om en historie med stor dybde eller med neglebidende spænding. Tværtimod sidder man med en klar fornemmelse af, hvor historien ender. Dialogen er heller ikke fri for diverse klichéer. Men instruktøren har tilsyneladende ikke haft større ambitioner, end han er i stand til at indfri. Dermed får han og hele filmholdet skabt en hyggelig og sympatisk film, som enhver børnefamilie kan have glæde af at se. Som sagt er der ikke tale om stor filmkunst, men på sin egen stille og troværdige facon sætter filmen fokus på nogle vigtige etiske og sociale værdier som familiesammenhold i hårde tider, ligeværd og menneskelig respekt på tværs af nationalitet og social status.

Filmen skildrer en desillusioneret familiefar, der har mistet troen på egne evner og desuden er ved at miste kontakten med sin datter og sin hårdtarbejdende kone. Men en opgave, der har alle ods imod sig, giver dem ny tro på livet. Det lyder meget klichéfyldt og er det for så vidt også, men filmen fungerer faktisk over for sit primære publikum! Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer