• THE BLIND SIDE TV3 | 09-12-22 | kl. 20.30 og 10-12-22 | kl. 17.45

  • MONIONS 2: HISTORIEN OM GRU på dvd og blu-ray

  • VANSKABTE LAND i biografen

  • KUNSTEN AT GRÆDE I KOR nu på filmstriben.dk udover HBO, dvd og blu-ray

  • TEMA - JULEFILM fx BLACK NATIVITY på VOD

  • TEMA - FAMILIEJULEFILM fx JINGLE JANGLE: ET MAGISK JULEEVENTYR på Netflix

Artikler - Film og folk

DeVon Franklin - trosbaserede films topfigur

Med film som "Heaven is for Real", "Stjernen" og "Miracles from Heaven" er DeVon Franklin en af de mest succesfulde producenter af trosbaserede film.

Film og folk
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Johan Schmidt Larsen - 19.03.2019
Når medierne har fokus på filmbranchens frontfigurer, vil det ofte være skuespillere og instruktører, som stjæler hele billedet. Men producenterne er helt afgørende for, at en film overhovedet når frem til biograferne eller hjem i stuerne. Ofte er det producenten, som får idéen til en film og siden trækker i alle trådene som beslutningstager, koordinator og inspirator for alle medvirkende i en filmproduktion. Producenten træffer en lang række praktiske beslutninger og skal sikre de økonomiske forudsætninger for filmens realisering. Der skal søges produktionsstøtte, føres forhandlinger med investorer og meget mere.

En af de største og mest succesfulde producenter af trosbaserede film er DeVon Franklin. Karrieren tog sin begyndelse hos Columbia Pictures, hvor Franklin i en årrække var studieleder i selskabet og stod bag nogle af selskabets store succeser: Jagten på lykke, "The karate Kid", Jumping the Broom, Heaven is for Real (Himlen findes virkelig).

Tro, liv og arbejde kan forenes
DeVon Franklin er vokset op i hjem med tilknytning til Syvende Dags Adventistkirken og er meget bevist om at engagere sig i projekter, som ikke kolliderer med hans tro. Tværtimod ønsker han, at tro, arbejde og økonomi hænger sammen. Et tema han også har skrevet bøger om.

I bogen Produced by Faith, der udkom i 2012, redegør han for, hvordan tro, liv og arbejde kan forenes.  "Bogens idé er, at man ikke behøver at gå på kompromis med sin tro for at forfølge sine karrieredrømme," siger Franklin. I 2017 udkom bogen The Hollywood Commandments, hvor det overordnede tema er at opmuntre læserne til at forfølge deres passion i alle livets områder, inklusive karriere, relationer og tro.

Franklin er i dag direktør for sit eget selskab "Franklin Entertainment", som udvikler og producerer film i samarbejde med flere af de større filmstudier.

Miracles from Heaven & Stjernen
I 2016 udkom Miracles from Heaven, der hører til en af de mest succesfulde trosbaserede film med en omsætning på 480 mio. kr. på verdensplan. I 2017 var turen kommet den herlige animationsfilm Stjernen om Jesu fødsel, hvor TV-værten Oprah Winfrey lagde stemme til en af karaktererne.

I sit kendte TV-show spurgte Oprah Winfrey til DeVon Franklins tro:

"Har du altid set på dig selv som et spirituelt menneske, eller har du haft en aha-oplevelse, hvor du oplevede noget, der var større end dig selv?"

"Det var formentlig lige efter min fars død, at jeg begyndte at erfare, hvem Gud virkelig er. Før det tidspunkt gik jeg bare i kirke. Efter denne traumatiske hændelse, begyndte jeg rigtig at se, at der er en kraft, der er større end mig selv, og som støttede, trøstede og helbredte mig og hjalp mig med at navigere – en periode som jeg ikke tror, jeg var kommet igennem uden ham."

I april 2019 er der amerikansk premiere for filmen "Breakthrough" om en 14-årig dreng, der drukner i en sø og forsøges genoplivet på hospitalet i næsten en halv time - dog uden resultat, men da drengens mor træder ind i lokalet og begynder at bede for sin søn, begynder pulsen pludselig igen at slå.

Kommende projekter
En af de næste projekter for DeVon Franklin er "The Boy Who Knew Too Much". Filmen er baseret på virkelige begivenheder om den kun 4-årige Christian, der udover at være et kæmpe baseball-talent også kan fortælle om noget så ekstraordinært som sine oplevelser og minder om at være baseballspiller i 1920'ernes og 30'ernes USA. DeVon Franklin har dog flere andre film- og TV-projekter i støbeskeen. Bl.a. et remake af thrilleren "Foxy Brown" fra 1974, hvor hans kone, skuespilleren Meagan Good, spiller hovedrollen.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer