2023 replica rolex online sale.

  • Over 500 af filmogtro.dk's anmeldte film kan ses på FILMSTRIBEN.DK fx SMUKKE SIND

  • RAIN MAN på dvd og blu.-ray

  • Oscarvinder fra 1980'erne ORDINARY PEOPLE på dvd

  • ROM i biografen

  • EN VERDEN UDENFOR nu på HBO udover filmstriben.dk, Viaplay, dvd og blu-ray

  • Oscarvinder i 1970-erne: GØGEREDEN på dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Thriller

Det som ingen ved

Filmen handler om lille mands kamp mod det grusomme system, men det er set før og bedre. Historien er ganske enkelt for tynd.

ThrillerFilmstriben.dkTEMA Danske film
Produktionsår: 2008
Varighed: 99 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Søren Kragh-Jacobsen,
Medvirkende: Anders W. BerthelsenMaria BonnevieGhita NørbyHenning Jensen,
Stikord:
 Mord,


Anmeldelse:

Af: Nicolaj Wibe - 13.03.2009Der sættes dagligt overvågningskameraer op i Danmark. 100 om ugen har jeg læst. Flere er sikkert på vej, for jo mere bandekrig, uro i betonen og sindssyge overfald i private hjem – jo flere kameraer. "Det som ingen ved" har overvågningssamfundet, efterretning og borgeres retssikkerhed som tema.

Thomas Deleuran, spillet af Anders W. Berthelsen, lever af at lave børnekoncerter. En småalkoholiseret fyr midt i det moderne skilsmissedrama.

Thomas' søster drukner under mystiske omstændigheder i forbindelse med vinterbadning i Sverige. Da han finder dokumenter, der sætter hans egen afdøde far i forbindelse med kemiske våben på Grønland, starter han sin egen undersøgelse, der hurtigt fører til søsterens gamle veninde Ursula, spillet af Maria Bonnevie. Thomas og Ursula prøver sammen at løse mysteriet om søsterens død, men stærke kræfter ønsker, at hemmelighederne forbliver hemmeligheder. Vi skal hele vejen op til toppen af Forsvarets Efterretningstjeneste. Eller måske man skal sige ned til bunden, for som dramaet udvikler sig, bliver det korrupte mere og mere tydeligt. Bunden skrabes i mødet med selveste efterretningschefen.

Efter, at man har kedet sig under filmens indledning, begynder den langsomt at få lidt krop og sjæl. Men det holder ikke. Den lille mands kamp mod det grumme, grusomme system ligner noget, man har set i utallige amerikanske thrillers. Historien er simpelthen for tynd. Oven i købet møder vi skurke og banditter, som med næver og smarte replikker vel skulle være seje, men man sidder egentlig og har lidt ondt af dem. Troværdighedens skær ejer de ikke.

Når filmen alligevel er værd at bruge 99 minutter på, så skyldes det dels, at Maria Bonnevie er så smuk at se på, men også dels - og mere væsentligt: Den sætter tanker i gang om overvågningssamfundet. Hvor er vi på vej hen i tider, når terror, trusler og skyderi i de københavnske gader, giver efterretningssystemet flere og flere underretningsmetoder? Hvem overvåger dem, der våger over os? Filmen vil gerne sætte en debat i gang. Men jeg er bange for, at debatten dør lige så hurtigt, som erindringen af filmen.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.8 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer