• BLACK WIDOW i få biografer og på Disney+ Premier Access

  • THE FAREWELL nu på Viaplay udover dvd og filmstriben.dk

  • CHARIOTS OF FIRE fra OL 1924 om den kristne OL-vinder Eric Lidell

  • THE IMPOSSIBLE om tsunamien 2004 nu på Filmstriben.dk

  • THE GABBY DOUGLAS STORY kristen OL-vinder 2012

  • GEORGETOWN på VOD

  • TEMA - kristne film fx musicalen A WEEK AWAY - på Netflix

  • TEMA familiefilm Fx SJÆL - på dvd og blu-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Drama

Det regner altid i Provence

Parlez-moi de la pluie

DramaKomedie
Produktionsår: 2008
Varighed: 110 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Agnès Jaoui,
Medvirkende: Jean-Pierre BacriJamel DebbouzeAgnès JaouiPascale Arbillot,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Nicolaj Wibe - 22.04.2010Frankrig og franskmænd kan være en stor og god udfordring for en platfodet dansker. Denne film skuffer ikke – umiddelbart.

Den kendte og populære feminist-politiker Agatha Villanova rejser til sin barndomsby i Provence. Der skal ryddes op i huset efter morens død. Under det to uger lange ophold støder hun på to dokumentarfilminstruktører Karim og Michel, der overtaler hende til at være med i et filmprojekt om kvinder med succes. Det viser sig, at de to herrer er særdeles amatøragtige, og det udvikler sig til at blive ren farce. Og derved bliver filmen i filmen et udmærket spejl af sig selv: En farce. Der snakkes, ævles og kævles. Man venter på handling, bid og bare lidt at grine eller græde af. Man sidder mere og mere uroligt i stolen, for mens de 110 minutter går, tænker man, at nu der da snart komme lidt kød på den film.

Lidt kød kommer der i bihistorien. En husholderske ved navn Mimouna lyser med sin alvor, charme og karakterfasthed op i alt det som ellers skvulper rundt i denne underligt meningsløse film.

Fransk (og generelt europæisk) film har det med at være lysende stjerner på filmhimlen. Derfor er det ærgerligt med den slags slemme undtagelser som denne film. Efter man har set den (hvis man orker at se den helt færdig), kan man ligefrem længes efter endnu en amerikansk film, der i det mindste forsøger at lade som om, den vil én noget. Det vil "Det regner altid i Provence" ikke.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 2.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer