• THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • LADY BIRD nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • NEXT GOAL WINS på dvd og blku-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Animation

Den grimme ælling og mig

Sjov og moderne udgave af H.C. Andersens kendte eventyr.

AnimationFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2006
Varighed: 80 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Michael Hegner,
Medvirkende: Danske stemmer:Morten LorentzenNikolaj Lie KaasPeter Frödin,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 11.04.2008Danske animationsfilm er på toppen for øjeblikket. Der bliver sendt rigtig mange og gode, danske kvalitets-animationsfilm på markedet i disse år. Film som "Terkel i knibe", "Jungledyret Hugo" og "Drengen der ville gøre det umulige". Filmen om "Den grimme ælling og mig" hører til denne række af gode film.

Der er tale om en sjov og nærmest postmoderne udgave af H.C. Andersens skønne eventyr om den grimme ælling, der måtte gå så grueligt meget igennem, før den blev forvandlet til en smuk svane. I filmen føres ællingen igennem en række sjove og genkendelige situationer, som fx et teenageoprør, forelskelse, følelsen af svigt, osv. Filmen begyndte oprindelig som en længere serie på TV2 og blev så i 2006 lavet som biograffilm.

Man kan sige, at "Den grimme ælling og mig" er en krydsning mellem "Terkel i knibe" og "Flugten fra hønsegården" – og den er ganske vellykket.

I begyndelsen af filmen overværer impressio-rotten Rotto ved et uheld udklækningen af et æg, der indeholder verdens grimmeste ælling. Da Rotto er den første, ællingen får øje på, kaster den al sin kærlighed på rotten og kalder ham "Far". Den pengegriske Rotto ser straks sit snit til at tjene penge på ællingens grimme udseende, og derfor begynder de en lang rejse ud i verden, hvor de dels kommer ud for en række komiske situationer, og dels sammen oplever forvandlingen fra grim ælling over hormonforstyrret teenager til voksen svane.

Filmen er udmærket animeret uden at være i nærheden af de store, amerikanske produktioner, og det er morsomt at se det velkendte børneeventyr tilført en smule moderne virkelighed og ungdomsproblematikker.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer