• PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

  • HORIZON - EN AMERIKANSK SAGA (DEL 1) i biografen

  • BABYLON nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • GOLDA nu på Viaplay udover filmstriben.dk, dvd og blu-ray

Nyheder

Danmarks Oscarkandidat

Hvert år vælger Danmark tre film, som kunne blive vores bud på en Oscarkandidat. Denne gang bliver det "Bastarden".

Nyheder
Produktionsår: 0
Varighed:  min.

Instruktør:
Medvirkende:
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Christian Thomsen - 27.09.2023
Hvert år sendes hundredvis af film fra hele verden afsted til Hollywood, i håbet om at vinde en af verdens mest prestigefyldte statuetter. The Academy Awards, eller Oscaruddelingen i daglig tale, er blevet afholdt siden 1927, og er dermed også verdens ældste prisuddeling indenfor filmbranchen. Millioner af seere verden over følger hvert år med i branchens mest populære awardshow.

Én af de kategorier, som er mest interessant for landende udenfor USA, er "Best international film". Her kan film fra alle lande indstilles, og til sidst vælges fem film, som bliver nominerede, og som dermed får særlig opmærksomhed fra medierne i månederne før og efter Oscaruddelingen.

Danmark har tidligere på året udvalgt tre film, som kunne blive vores bud på en Oscarkandidat. De tre film er Når befrielsen kommer af Anders Walter, dokumentarfilmen "Apolonia, Apolonia" af Lea og Glob og "Bastarden" af Nikolaj Arcel. Den danske Oscarkomité har netop besluttet, at det er sidstnævnte, som vil være det bedste bud på en dansk Oscarnominering.

Fortælling om opdyrkning af heden
Filmen, som har Mads Mikkelsen i hovedrollen, handler om soldaten Ludvig Kahlen, som i 1755 slår sig ned på den jyske hede for at dyrke jorden og komme til penge. Han møder modstand fra en godsejer, som mener, at jorden tilhører ham.

"Bastarden" fik verdenspremiere på Venedig filmfestival tidligere på året, og var senere med på Toronto filmfestival. Nikolaj Arcel er ikke et ukendt navn i Oscar-sammenhæng. I 2013 blev filmen En kongelig affære, også med Mads Mikkelsen i hovedrollen, nomineret til en Academy Award. Det år tabte den dog til Michael Hanekes Amour.

Den 23. januar annonceres de nominerede film til Oscar-uddelingen, og her bliver det spændende at se, om "Bastarden" er blandt de kun fem udvalgte film. Selve showet finder sted den 13. marts 2024 i Los Angeles.

Filmen har premiere i Danmark den 5. oktober og bliver anmeldt på Filmogtro.dk. Traileren kan ses her.

 

 Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer