• TEMA familiefilm fra 11 år fx den kristne FAMILY CAMP

  • INDERST INDE 2 i biografen

  • ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen - den 4. mest sete danske film i 2024

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Conviction

Kenny er småkriminel og bliver dømt for mordet på en kvinde. Søsteren er overbevist om, at broren er uskyldig og sætter hele sin tilværelse ind på at befri ham.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaFilmstriben.dk
Produktionsår: 2010
Varighed: 107 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Tony Goldwyn,
Medvirkende: Hilary SwankSam RockwellMinnie DriverMelissa Leo,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 21.06.2011Filmen "Conviction" fortæller historien om søskendeparret Betty Anne og Kenny Waters og deres kamp for sandheden og friheden. Kenny er småkriminel og har haft kontakt med politiet flere gange, og pludselig en dag i 1980 arresteres han for mordet på en kvinde i byen.

Kennys søster, Betty Anne, er overbevist om, at broderen er uskyldig. Og derfor gør hun noget ganske exceptionelt: Hun går i gang med at uddanne sig til jurist. Det varer hele 18 år. Da hun er færdig med uddannelsen, kaster hun sig over bevismaterialerne fra den nu gamle sag og bliver sin brors forsvarer.

Så enkelt kan handlingen egentlig beskrives. Naturligvis er der meget mere at sige, eftersom handlingsforløbet strækker sig over 18 år plus deres barndomsår, hvor det viser sig, hvilken familiebaggrund de to har.

Der er store og vigtige temaer i filmen. Betty Anne følger, som titlen siger det, sin overbevisning (eng.: conviction), og ligesom den nu verdenskendte Erin Brochovich står hun alene over for "systemet" med sin sag.

Det er uden tvivl en historie, der skal fortælles. Der er forløsning, der er overbevisning, der er opofrelse i denne sande historie – og der kunne sagtens bruges klip fra filmen i en prædiken. Det er en historie fra det virkelige liv, der skal fortælles. Det ændrer imidlertid ikke ved, at det er en forholdsvis kedelig film. Man er som sådan ikke særlig godt "underholdt". Filmen har fokus på at fortælle især Betty Annes historie, men der er ikke spekuleret meget i scenografi, musik, osv. Det er en film, man ser en enkelt gang og glæder sig over de gode og bibelske temaer, men det er ikke en film, der tages frem igen og igen. Når den har vundet priser, skyldes det først og fremmest, at historien er vigtig og lærerig.

Oscar-vinderen Hilary Swank spiller rollen som Betty Anne. På en måde kan man sige, at hun her spiller en rolle der – i hvert fald tematisk – ligner den, hun havde i Clint Eastwoods stærke Million Dollar Baby, hvor hun også spiller en kvinde med overbevisning og opofrelse. I Betty Annes tilfælde koster overbevisningen hende ægteskabet. I "Million Dollar Baby" koster det hende livet.

"Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig."

Læs om de virkelige begivenheder i denne avisartikel i The New York Times.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer