• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Adventure

Come Away

En familie rammes af store tragedier. Deres videre liv udspilles i et spændingsfelt mellem virkelighed og fantasi, hvor der skabes et eventyr, der udgør oprindelsen til eventyrerne ”Alice i eventyrland” og ”Peter Pan”.

AdventureDrama
Produktionsår: 2020
Varighed: 94 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Brenda Chapman,
Medvirkende: Angelina JolieDavid OyelowoKeira ChansaJordan Nash,
Stikord:
 Sorg,


Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 10.02.2021GENIAL ELLER MAKVÆRK

Filmen begynder i en engelsk familie med far (David Oyelowo), mor (Angelina Jolie) og tre børn: storebror David og de to mindste: Peter (Jordan Nash) og Alice (Keira Chansa). De tre børn leger ofte fantasilege om indianere og sørøvere. Under en af disse lege dør David. Denne tragiske hændelse sammen med voldsomme økonomiske problemer og andre svære ting bringer hele familien ud i en krise, som de fire medlemmer forsøger at tackle på vidt forskellige måder.

Tre eventyr
Kender man ikke Alice i eventyrland og Peter Pan, fatter man langt under halvdelen af filmen. På mange måder søger filmen at fremstå om en forklaring på, hvordan de to eventyr og deres figurer opstod. Selve filmen er også et eventyr, idet de "virkelige" forhold ganske ofte pludselig glider over i noget, der er mere eventyr end virkelighed. Man kan vælge at se dette som et genialt udtryk for en dyb forvirring i hovedpersonerne Peter og Alice – eller man kan vælge at se det som noget rod, der fratager filmen skarphed og charme. Men i hvert fald: her er eventyret om det, der blev til de to kendte eventyr.

Barn eller voksen
Tematikken fra de to originale eventyr er også det bærende i det tredje: at være lille eller stor (Alice) og at være barn for altid eller blive voksen (Pan). Dette vises meget tydeligt i skildringen af Alice's og Peters kamp med at komme videre efter tabet af storebror, samtidig med at de vil prøve at redde faren fra gældsproblemer. Alt sammen skildret på en meget enkel og tydelig måde, som man enten kan vælge at tilskrive eventyrformen eller se som banal og overfladisk.

Blandet familie
Mor er hvid, far er sort – David er hvid og Alice og Peter er mulatter. Filmen viser i øvrigt, at stort set samtlige hovedpersoner i de to originale eventyr er i familie med Alice og Peter – enten fysiske familiemedlemmer eller dukker ved Alice's bord i haven, hvor hun leger te-selskab. Eller som en udstoppet krokodille, der pludselig bliver levende, sluger et ur og bider en hånd af en skurk, der med det samme ser en jernklo vokse ud, hvor hånden har været.

Tja
Nogle ser denne film som et nyt genialt eventyr, der forbinder de to originale eventyr. Andre ser den som et forsøg på at få en film op af stå ved at tage ingredienser fra de to eventyr og koge dem sammen til en gryderet, der hverken er flot at se på eller lækker i smagen. Moralen? Øh, prøv selv at finde en - jeg var ikke i stand til det. Jeg forstår ikke helt censur-grænsen på 15 år. Der er intet sex og meget lidt vold i den. Den målgruppe, der nok bedst kan nyde den, er nok dem, der endnu ikke er rigtige voksne.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 1.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer