• BLACKBERRY nu på Viaplay udover filmstriben.dk og dvd

  • FULD AF KÆRLIGHED i biografen

  • STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

Alle anmeldelser - Drama

Close to You/Altid nær dig

Nowhere Special

En hjertevarm og god far er uhelbredelig syg og vil finde en adoptivfamilie til sin fireårige søn. Men hvem er gode nok til det? En god anledning til at diskutere, hvordan vi taler om døden med børn.

DramaFilmstriben.dk
Produktionsår: 2020
Varighed: 96 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Uberto Pasolini,
Medvirkende: James NortonDaniel LamontEileen O'Higgins,
Stikord:
 Død,


Anmeldelse:

Af: Ketty Dahl - 14.02.2022ET SVÆRT VALG

Filmen "Close to You" handler om vinduespudseren John, der er enlig far til fireårige Michael. Han er en god og hjertevarm far, læser for Michael, tager ham med i parken, beder aftenbøn med ham, handler ind med ham, leger med ham. De bruger al tid sammen, når Michael ikke lige er på job. Men efterhånden går det op for os, der ser filmen, at ikke alt er, som det skal være.

John lider af uhelbredelig kræft og ved, at han snart skal dø. Og hvad gør man så som enlig far? Han beder kommunen om hjælp til at finde den helt rette adoptivfamilie til lille Michael, og sammen tager far og søn på besøg hos forskellige par, som alle gerne vil tage et barn til sig, men som typer er de vidt forskellige. Hvordan finder man ud af, hvem der er gode nok til at overtage det bedste, man har? Og hvilke værdier betyder faktisk noget, når man skal overlade sit barn til andre? Hver gang John møder et nyt par, er der altid noget, der ikke er helt lige, som det skal være. Det er langt sværere at finde et match, end han havde forestillet sig. Men John er ved at løbe tør for tid, og måske ved Michael mere om, hvad der foregår, end han lige giver udtryk for ...

Om livet kærligheden og døden
"Close to You" er en intens, nærværende, bevægende og stilfærdig film om at bære det ubærlige og finde lys i mørket, når man ved, at man skal give sit elskede barn fra sig. En film om døden, men i høj grad også om livet og kærligheden og store valg.

At John er vinduespudser, giver et element mere til filmen, for han er en mand, der lever af at se ind gennem andre menneskers vinduer, se deres liv, deres rod, deres verden, og nu skal han pludselig til at gå bag vinduerne, gå bag facaderne for at finde den rette adoptivfamilie.

Filmen åbner for flere temaer, - ud over at finde den rette familie med de rette værdier og personligheder til Michael, er det også en film om døden. Hvordan fortæller man sin fireårige søn, at man skal dø fra ham? I filmen beder John aftenbøn med Michael, men derudover er der ikke noget tros-perspektiv over filmen. Det ville have været fantastisk, om der havde været plads til også at rumme Gud ind i alt det svære, de går igennem, for det budskab filmen leverer, rummer kun overfladisk trøst. Men filmen er alligevel smuk og hjertevarm og lægger op til, at man kan diskutere efterfølgende, hvordan vi taler med vores børn om døden og det, som er svært. Hvordan får vi fortalt dem, at livet ikke stopper her, men fortsætter hos Gud, når vi tror på ham, så det ikke bare bliver til en snak om, at man efter døden er i luften rundt om dem eller sidder på en stjerne.

Absolut seværdig og stærk film
"Close to You" er en smuk og blid film at samtale ud fra eller bare at blive livsklogere af. En film, der bestemt ikke efterlader en uberørt, men også en film, der i sit stillestående væsen og hverdagsagtige handling næsten går i stå i starten, indtil det går op for en, hvad der er på spil. Det er en film til eftertanken, og måske er det netop det, der gør den så utrolig stærk og intens midt i alt det hverdagsagtige, som John og Michael deler.

På Blockbuster.dk og filmstriben.dk er titlen: "Altid nær dig". På dvd: "Close to You".

Filmen er kommet på dvd.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.2 af 6. 5 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer