• GRAN TURISMO nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • MUFASA: LØVERNES KONGE nu på dvd og blu-ray udover Disney+

  • JESUS REVOLUTION nu på Netflix

  • MICKEY 17 i biografen

  • SNEHVIDE i biografen

  • FREUD'S LAST SESSION nu på filmstriben.dk udover dvde

Alle anmeldelser - Drama

Bridget Jones: Vild med ham

Bridget Jones: Mad About the Boy

Renée Zellweger er tilbage i rollen som den akavede, pinlige Bridget Jones. Men denne gang er der mere på spil end morsomme kærlighedsforvekslinger.

DramaKomedieRomance
Produktionsår: 2024
Varighed: 125 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Michael Morris,
Medvirkende: Renée ZellwegerEmma ThompsonHugh GrantChiwetel Ejiofor,
Stikord:
 Sorg,










Anmeldelse:

Af: Christian Thomsen - 23.02.2025



ET OVERRASKENDE GODT GENSYN 

Mine forventninger til den nye Bridget Jones film var mildest talt ikke store, og havde jeg ikke haft en Biografklub Danmark-billet liggende, tvivler jeg på, at jeg ville have set den. Men det er jeg virkelig glad for, at jeg gjorde. De tre foregående film med Renée Zellweger i rollen som den kiksede, men charmerende singlekvinde, der er på jagt efter den store kærlighed, ligger i en bestemt kasse hos mig. Den første film kom i samme bølge som mange andre uskyldige og nu kategoriserede romcoms, der fortalte søde, lidt naive og til tider meget forudsigelige kærlighedshistorier. De fleste var populære, da de kom frem, men er senere røget i glemmebogen. Men ikke historien om Bridget Jones. Den første film fra 2001 fik den uundgåelige efterfølger i 2004 og 12 år senere dukkede ”Bridget Jones' baby” op, og de fleste troede nok, at den film ville lukke historien. Når en filmserie på den måde er så hårdfør, at der bliver ved med at dukke nye film op, vidner det trods alt om noget kvalitet. Men når jeg tænker på alle de romantiske komedier, der kom fra slutningen af 90’erne og et årti frem, så tænker jeg også på Bridget Jones. Filmene er baseret på romaner af forfatter Helen Fielding, og man må sige, at hun fik skabt en elskelig og populær karakter, som Renée Zellweger bragte til live på imponerende vis. Hun er på en måde smeltet lidt sammen med karakteren, Bridget Jones.

Same same ...
På overfladen ser det ud til, at “Bridget Jones: Vild med ham” er skåret over samme opskrift som tidligere brugt, og der er også mange velkendte karakterer, detaljer, replikker osv., som mange vil kunne huske fra de foregående film. Vi lærer fra starten af filmen, at hendes mand, Mark Darcy, spillet af Colin Firth i de andre film, er død. Nu bor Bridget alene med sine to børn, og hun kæmper med hverdagen, rollen som mor og savnet af sin mand. Venner og veninder står i kø for at give gode råd til, hvordan hun kommer videre med sit liv, her fire år efter, Mark døde. Nogle råd handler om, at hun skal sætte sig selv først, andre at det handler om børnene. Nogle mener, at hun skal skynde sig ud og få noget uforpligtende sex, andre at hun skal holde sig helt fra det. En veninde laver en profil på dating-appen, Tinder, og typiske og akavede Bridget Jones-tilfældigheder gør, at hun møder og dater en ung fyr, som for en stund får hende til at finde glæden igen. Mere vil jeg ikke afsløre om handlingen.

Der er som sagt mange elementer i filmen, der vil glæde fans af serien. Der er den velkendte Bridget Jones-humor, hvor publikum skal grine af, at hun er en akavet mor, når hun afleverer børn, at hun kommer til at fortælle om sit sex-eventyr til et fyldt tv-studie, at hun er kravlet op i et træ og ikke kan komme ned, eller når hun bare falder over sine fødder. Humoren står frem som et levn fra en anden tid, og bortset fra et enkelt træk på smilebåndet, fremkaldte jokesene ingen reaktioner hos undertegnede.

... but different
Selvom der som sagt er mange velkendte elementer, og filmen på overfladen ligner de ’klassiske’ Bridget Jones fortællinger, skiller ’Mad About a Boy’ sig alligevel ud. For den har et underlæggende tema, der handler om mere end pinligheder ved kærlighedslivet. Bridgets og børnenes sorg over tabet af ægtemand og far er faktisk det, der driver historien. Og det bliver gjort på en utrolig fin og respektfuld måde. Der bliver puttet en masse fjolleri ind imellem, men det balanceres flot, og der gives plads til eftertænksomhed. Ja, eftertænksomhed i en Bridget Jones film.

At døden på den måde spiller en central rolle i filmen, giver også plads til samtaler om livet efter døden, og hvad der mon sker. Chiwetel Ejiofor spiller en ny lærer på børnenes skole, og hans videnskabelige tilgang til livet, hvor alting skal kunne forklares, giver anledning til et par gode samtaler, da Bridget og børnene har brug for at tro på noget andet.

Det er interessant at besøge Bridget Jones igen næsten 25 år efter første møde. Mange ting har forandret sig, og livet er på en måde blevet mere alvorligt. Hun sætter i hvert fald andre værdier højere, end hun gjorde, da hun var yngre, og det er vel sådan, vi alle sammen udvikler os? Det skildrer filmen godt. Det kom bag på mig, at det, af alle film, skulle være den nye Bridget Jones-film, der gav mig en fin fortælling om sorgbearbejdning. Den gør det tilmed uden at blive tung og trist, og det er ret imponerende.

 

 



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer