• STELLA. ET LIV i biografen

  • FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Breakthrough

Ved et uheld falder en dreng gennem isen og drukner. Gennem bøn prøver forældrene at få ham til live igen. En trosbaseret film, som minder os om tre vigtige dyder: tro, håb og kærlighed.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Kristne film
Produktionsår: 2019
Varighed: 116 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 11 år
Instruktør: Roxann Dawson,
Medvirkende: Dennis HaysbertTopher GraceJosh Lucas,
Stikord:
 Bøn,
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Peter E. Nissen - 09.10.2019MED GUD PÅ EVENTYR

Denne film er baseret på en virkelig historie, og den tilhører en række af nye amerikanske kristne trosfilm, som er baseret på virkelige hændelser. Den har meget tilfælles med Miracles from Heaven og 90 Minutes in Heaven.

Titlen hentyder til handlingen på to planer: For det første er der en central begivenhed, som er filmens omdrejningspunkt. Drengen John er enebarn og lever hos sine forældre Joyce og Brian et helt almindeligt teenageliv. Ved et uheld falder han igennem isen på en lokal sø en vinterdag og drukner. Vi følger et intenst forløb om at få ham til live igen 48 timer efter ulykken

Gennembrud
Dette dramatiske uheld gør noget ved ham og ikke mindst hans mor. Mens familien før begivenheden kunne betragtes som en almindelig gennemsnitlig kirkefamilie, gør ulykken dem afhængige af Guds indgreb på en stærkere måde, end de plejer. Dermed hentyder filmens titel også til familiens trosliv. Vi ser, hvordan de må gennem en ydmygende proces vendt mod den personlige stolthed. Bøn får en ny betydning, og vi ser bønnens kraft virke. Dyder som tro, håb og kærlighed bliver vigtige, for at komme igennem krisen.

Troværdige personer
Da den virkelige historie er dramatisk nok i sig selv, har filmen hele vejen igennem et troværdigt skær over sig. Jeg tror gerne, at forløbet er sket, som det vises, og selvom filmen bestemt er amerikansk, føler man sig egentlig ikke manipuleret med. Det skulle da undtagelsesvist lige være gennem musikken, som til tider kan blive en tand for meget; for eksempel da vennerne står udenfor hospitalet og synger en professionel version af sangen Ocean. Vel er hovedpersonerne kristne, men de skildres ikke som naivt gode. Joyce og de øvrige personer fremstilles meget menneskelige, og det er befriende og gør dem troværdige. Selvom John går på en kristen skole, er omgivelserne bestemt ikke perfekte og uplettede.

Filmen er professionel med gode scener og godt skuespil. Især er jeg imponeret over børnenes præstation. Filmen anbefales meget som et godt vidnesbyrd om Guds indgreb. Filmens nuancer gør, at mange danskere, som er ukendte med kirkelige kredse, også vil kunne få noget ud af den.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.2 af 6. 4 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer