• FLERE RINGENES HERRE-FILM PÅ VEJ

  • DRIVE-AWAY DOLLS nu på dvd og blu-ray

  • DUNE: DEL 2 nu på dvd og blu-ray

  • THE HOLDOVERS på blu-ray

  • FATHER STU sidste dag på Netflix: 26/5, første dag på Viaplay: 27/5

  • RESPECT - om Aretha Franklin DR2 | 24-05-24 | kl. 19.40

  • KINGDOM OF THE PLANET OF THE APES i biografen

Alle anmeldelser - Action

Bond 25: No Time To Die

Der kunne ikke være nogen bedre måde at afrunde den 15-årige Craig-æra på. Det lykkes på en eller anden måde at tage noget fra næsten hver eneste Bond-film og strikke det sammen til en helhed. Det var ventetiden værd!

ActionKrimi
Produktionsår: 2021
Varighed: 163 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Cary Fukunaga,
Medvirkende: Daniel CraigAna de ArmasRami MalekLéa Seydoux,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Peter Greek Kofod - 07.10.2021ET EXTRAVAGANT OG BEVÆGENDE FARVEL 

Da vi sidst så James Bond (Daniel Craig) i Spectre (2015), virkede det som om, at han havde fået sit, og at ”han levede lykkeligt til sine dages ende”, hvor usandsynligt, det end kunne lyde. Popkulturens mest berømte agent blev forelsket, skånede den onde superskurk, Ernst Stavro Blofeld, og kørte ud i solnedgangen med den smukke psykiater Madeleine Swann (Léa Seydoux). Men at finde en lykkelig slutning for verdens mest berømte agent, er omtrent lige så svært som - ja, selve plottet til en James Bond-film.


SPECTRE spøger stadig
De to er stadig sammen, da "No Time to Die" åbner, og kører gennem det smukke italienske landskab. Når Madeleine beder James om at køre hurtigere, siger han, at det behøver de ikke, for "We Have All the Time in the World". Den slags små hints til tidligere Bond-film er der strøet med igennem filmen. De to holder ferie i den samme italienske by, hvor Vesper Lynd, Bonds tidligere kærlighed, ligger begravet. Men da James går ud for at besøge hendes grav, sprænger den i luften. James overlever, men hans forhold til Madeleine gør ikke. Madeleines far var nemlig knyttet til Blofeldts gamle kriminelle organisation, SPECTRE, og James spekulerer på, om hans livs kærlighed er helt så kærlig, som hun foregiver? Så James sætter Madeleine på et tog og beslutter at tilbringe resten af ??sit otium på Jamaica, alene.

The Heracles Project
Men selv det er svært at gøre, når gamle venner bliver ved med at kigge forbi. I dette tilfælde Felix Leiter, James' ”kollega” fra CIA. Det viser sig, at en videnskabsmand, der havde arbejdet på et tophemmeligt projekt for England, var blevet kidnappet af en flok elite-agenter, som dræbte alle andre på laboratoriet. Felix vil vide, hvad videnskabsmanden lavede, og derfor tænkte han, at han ville bede sin gode ven James om lidt hjælp. Nej tak, siger James. Men da han løber ind i sin efterfølger, der siger, at videnskabsmanden havde været involveret i noget, der hed "The Heracles Projec"” - et projekt så hemmeligt, at selv ikke hun vidste meget om det – beslutter James, at han vil sætte sit otium på pause, og hjælpe Felix. Så meget om "at leve lykkeligt til sine dages ende", i hvert fald for nu. Selvom James ikke længere har eksplicit tilladelse fra Hendes Majestæts hemmelige tjeneste, føler den gamle 007 stadig, at han har en licens til at dræbe.

Bond – nu med hjerte
"No Time to Die" har næsten alt, hvad Bond-fans kunne forvente, fra fede biler til klassiske ordspil - og en skurk med sin egen hemmelige ø. Ja, og så et par øjeblikke, man helt sikkert ikke forventede. Daniel Craig leverer i den grad i sin sidste Bond-film. Nogle vil måske sige, at det at give James Bond et hjerte underminerer karakteren, men jeg synes, at det virker. Først gjorde Craig Bond til en mere rå agent og nu giver han ham et hjerte. Lige siden "Casino Royale" (2006), er Bond blevet mere og mere kompleks. Men at skulle få en klump i halsen til en Bond-film, det havde jeg alligevel ikke troet. Der kunne ikke være nogen bedre måde at afrunde den 15-årige Craig-æra. Det lykkes på en eller anden måde at tage noget fra hver eneste Bond-film og strikke det sammen. Det var ventetiden værd!

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.1 af 6. 12 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer