• THE KINDNESS OF STRANGERS nu på Viaplay udover Netflix, HBO, filmstriben og dvd

  • THE AMAZING SPIDER-MAN 1 OG 2 nu på Cmore udover Disney+, dvd og blu-ray

  • JOHN Q på blockbuster.dk og HBO

  • TRIANGLE OF SADNESS i biografen

  • DAHMER - MONSTER: THE JEFFREY DAHMER STORY Netflix-serie

  • SPIDER-MAN: NO WAY HOME nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • WHERE THE WILD THINGS ARE nu på HBO udover dvd

  • ELVIS nu på dvd og blu-ray

  • HVIDSTENGRUPPEN II: DE EFTERLADTE nu på dvd

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Blue Miracle

Biografi/baseret på virkelig historieDramaFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 årTEMA Kristne film
Produktionsår: 2021
Varighed: 95 min.
Censur: 7 år
Instruktør: Julio Quintana,
Medvirkende: Dana Wheeler-NicholsonDennis QuaidBruce McGillJimmy Gonzales,
Stikord:
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Christoffer Winther West - 06.07.2021STÆRK FORTÆLLING OM FAMILIE OG FISK

Omar er far
"Blue Miracle" er en Netflix film, som fortæller historien om Omar (Jimmy Gonzales), der driver et børnehjem for gadedrenge sammen med sin kone Becca (Fernanda Urrejola). Det er en fattig tilværelse, og der er ikke mange penge at gøre med - hvilket tydeligt bekymrer Omar, dog uden helt at afskrække ham. Da en orkan rammer byen ser det helt skidt ud. Banken truer med at lukke børnehjemmet, og mens Omar opsøger hjælp fra vennerne, ender han lidt tilfældigt med at blive hevet ind i en lokal fiskekonkurrence. Der skal fanges sværdfisk, og de skal være kæmpe store! Wade, en sur og modvillig fisker, skal guide dem, og selvom man aldrig rigtig er i tvivl om, at fisken bliver fanget, så får man tydeligt en fornemmelse af, at der er større fisk på færde end sværdfisk: Redder Omar børnehjemmet, gadedrengen Moco og accepten af sig selv og sin fortid? Genvinder Wade (Dennis Quaid) sin selvrespekt og sine brudte familierelationer, og får børnene "fanget" deres nyvundne hjem og familie?

Simpelt - men stærkt budskab
Filmskaberne har ikke sat sig for at skabe en film, der i udpræget grad er forkyndende, men ikke desto mindre er det, hvad de har gjort. Selvom filmen ikke er hyldet ind i floskler, så er det vanskeligt at skildre en udtalt kristen mand, uden at det hele bliver lidt forsimplet. Hvor det normalt vil opleves som et problem, tror jeg det er vigtigt at forholde sig til, hvem der er filmens målgruppe. "Blue Miracle" er på ingen måde en stor kunstnerisk fortælling, tværtimod er det en hyggelig familiefilm, man kan se med 10-årige børn, uden at det hele bliver for farligt eller uhyggeligt. Den er selvfølgelig spændende og dramatisk, men det, der står tydeligst, er fortællingen om, hvordan familien tager imod med betingelsesløs kærlighed - også selvom man er ude i noget skidt.

Ukendte og kompetente skuespillere
Filmen er flot produceret, men det er også en klassisk Netflix-film. Det betyder ikke så meget, når man ikke har brug for store og vilde computereffekter, men filmen kommer aldrig helt udover at være lidt en b-film. Det er desværre en gennemgående svaghed, som ses på effekter, skuespil og manuskript. Omar, som har hovedrollen, gør det godt - og det gør børneskuespillerne i udgangspunktet også. Dennis Quaid, der ellers er et stort navn, er ikke noget at skrive hjem om - i hvert fald ikke i første del af filmen. Værst er nok filmens komiske indspark, der er tåkrummende pinlig - det synes jeg og min kone. Hvis jeg havde set den sammen med en 10-årig, tror jeg det havde været en anden historie

Bedst med børn
"Blue Miracle" er en god historie og en fin fortælling. Den er underholdende og godt lavet - også selvom den ikke vinder nogen Oscars. Censuren på 7 år er godt ramt, og den er helt sikkert ikke for dramatisk for de fleste børn. Selvom nogen nok vil synes, den er lidt kedelig. Den behandler temaer som at være hjemløs og forældreløs, så man skal være klar til en god snak med sine børn om emnet - men det bliver aldrig rigtigt farligt. Hvilket er en god ting! Den får fire stjerner, fordi det er en helt fin film, men husk, at den er bedst at se med børn.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer