• BLACK WIDOW i få biografer og på Disney+ Premier Access

  • THE FAREWELL nu på Viaplay udover dvd og filmstriben.dk

  • CHARIOTS OF FIRE fra OL 1924 om den kristne OL-vinder Eric Lidell

  • THE IMPOSSIBLE om tsunamien 2004 nu på Filmstriben.dk

  • THE GABBY DOUGLAS STORY kristen OL-vinder 2012

  • GEORGETOWN på VOD

  • TEMA - kristne film fx musicalen A WEEK AWAY - på Netflix

  • TEMA familiefilm Fx SJÆL - på dvd og blu-ray samt Disney+

Alle anmeldelser - Action

Blackhat

ActionKrimiThriller
Produktionsår: 2015
Varighed: 133 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Michael Mann,
Medvirkende: Chris HemsworthViola DavisWei TangWilliam Mapother,
Stikord:
 IT,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 20.01.2015HACKERE PÅ SPIL
Emnet er relevant og interessant. Hackere, som bryder ind i topsikrede systemer og enten stjæler store pengebeløb eller laver ravage i firmaer og lande, er et stigende problem.

Naturligvis bør der laves film, som fortæller historier om hackere, om deres forfølgere, om konsekvenserne af hacking, osv. Men at lade den muskelpumpede skuespiller fra "Thor"-filmene, Chris Hemsworth, spille en mesterhacker, som af FBI og NSA bliver udlånt til at løse et hackermysterium i Kina, er ikke videre genialt. Jeg tvivler på, at de fleste hackere er af Hemsworth's type. De er snarere almindelige, måske småfede (af at sidde ned hele tiden), blege i huden (af at sidde indendørs), osv. Ikke muskelbundter, som scorer piger bare ved at blinke.

Det er Michael Mann, der har instrueret historien "Blackhat". Han har lavet en række rigtig fine actionfilm, heriblandt Public Enemies, Hancock og "Collateral".

Men "Blackhat" er, trods det spændende emne, simpelthen for lang, for langtrukken og med en forkert valgt skuespiller som hovedperson. Vi kommer rundt i store dele af verden i løbet af filmen, men det er først den sidste halve time, der for alvor sker noget. Det er simpelthen for uinteressant, måske først og fremmest, fordi emnet – hacking via computere – er temmelig svær at overføre til filmmediet.

Et positivt træk ved filmen er, at skuespillerne taler de sprog, der faktisk tales i de lande, hvor historien udspiller sig. De kinesiske skuespillere taler fx kinesisk, og det fremmer filmens troværdighed.

Men vil man se en film for at få en god historie om hacking (og en god gang action i tilgift), så bør man i stedet se Tron Legacy, Die Hard 4 eller måske tilmed 1983-klassikeren "WarGames".Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer