• ORDINARY ANGELS på VOD, fx Blockbuster.dk

  • BOY ERASED nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

Alle anmeldelser - Adventure

Bjergkøbing Grand Prix

Flåklypa Grand Prix

Den berømte dukkefilm fra 1975 er blevet ført teknisk up to date og kan glæde hele familien. Vil det lykkes at føre Il Tempo Gigante til sejr i et racervæddeløb?

AdventureAnimationKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 1975
Varighed: 88 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Ivo Caprino,
Medvirkende: Danske stemmer:Ole MontyVigga BroBenny Hansen,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Sprint Aagaard Korsholm - 05.07.2011Den gamle kultfilm er tilbage i en ny digitalt forbedret udgave! Det er stadig den norske tv-serie med dukker, der aldrig blev til noget – bortset fra en film! Denne film er til gengæld kendt og elsket af mange.

Drama i norsk flække
Historien udspiller sig i en lille norsk flække. Her bor cykelsmeden Teodor Felgen, der er en sand Storm P med maskiner i alle afskygninger. Han har to hjælpere: den optimistiske og fremadstormende fugl, Sofus, og det pessimistiske og forskræmte pindsvin, Ludvig.

De lever deres stille liv, indtil de via medierne opdager, at Teodors tidligere lærling nu er blevet berømt racerkører under navnet Blodstupmose. Og det endda ved at have stjålet en af Teodors opfindelser og bruge den i sine egne racerbiler!

Fy Fazan
Men hvad skal det lille fattige trekløver gøre? De har ikke penge til selv at bygge en racerbil og tage kampen op. Men Sofus vover at opsøge en olie-sheik Ben Redic Fy Fazan, der med sin yndige fugle-mavedanserinde og sin gorilla-chauffør har slået sit telt op lige i nærheden. Sheiken bli'r begejstret for tegningerne over Felgens bil, Il Tempo Gigante, og skyder masser af oliepenge i projektet – mod at al sponsoromtale går til Alladin Oil, naturligvis.

Det lykkes de tre at skabe et fart-vidunder på rekordtid. Men Blodstrupmose og hans kumpan, den synske Mysil Fjeldsprekke, forsøger at sabotere Il Tempo Gigante. Det lykkes kun delvis, fordi Ludvig opdager de natlige gæster, så de må flygte.

Væddeløbet
Den store dag for væddeløbet oprinder, og det er filmens absolutte højdepunkt. Vil det lykkes for de tre at føre Il Tempo Gigante til sejr? Eller vil Blodstupmose endnu engang triumfere? Se selv. Der er både sug i maven og spænding i fingerspidserne undervejs. Og det er absolut overraskende, hvem der er helten!

Film for alle
Filmen kan nydes af alle aldersklasser. Børnene kan nyde de sjove dukker og de spændende og sjove episoder undervejs. De voksne kan i tilgift nyde de fantastisk finurlige, tekniske finesser og de mange sproglige detaljer, der sammen med de genialt udførte dukker giver et humoristisk glimt af et lille, norsk lokalsamfund med mange besynderlige eksistenser – og et lokal-tv! Sidstnævnte sender "i sort-hvid og i farver" og dækker naturligvis også det store racerløb.

Handlingen rummer også nogle af de gode gamle værdier: De gode vinder over de onde. Dem, der ser mindst dygtige ud, kan pludselig vise sig at være meget dygtigere, end de selv troede. Et godt team består af forskellige typer, der kan supplere hinanden.

En nydelse i biografen
Har det kunnet betale sig at digitalisere filmen? Selv om det er den film, jeg har set flest gange i biografen, er det jo længe siden. Så jeg kan ikke rigtig sammenligne. Men i hvert fald er filmen nu i en kvalitet, så den sagtens kan nydes på et stort biograflærred. Og det gælder både billede og lyd, hvor der er nogle rigtig velegnede stemmer og så den vidunderlige musik af Bjerre! Så jeg tror, man kan betegne opgraderingen af filmen som vellykket, så endnu en generation kan nyde dette mesterværk, der som ægte kultfilm har egen fan-hjemmesideBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer