• LÆRERVÆRELSET nu på filmstriben.dk udover dvd

  • DESPERATION ROAD nu på dvd og blu-ray

  • STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Beat the Drum

Flot film om spredningen af aids i Sydafrika, og en drengs kamp for at blive en mand.

DramaFilmstriben.dk
Produktionsår: 2003
Varighed: 114 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: David Hickson,
Medvirkende: Owen SejakeMary TwalaJunior SingoNolatandu Maleke,
Stikord:
 Aids,


Anmeldelse:

Af: Jacob Engholm Bøytler Rahbek - 23.06.2009Afrika. Dette spændende, mystiske og kæmpestore kontinent. Et kontinent hvorfra der gennem årene er fortalt masser af triste historier, men hvor mange samtidig har haft store oplevelser. Afrika er fyldt med problemer, men mange afrikanere forstår også at værdsætte de små glæder i livet. Hovedpersonen i "Beat the Drum", Musa, er ingen undtagelse. Hans mor og lillebror er begge døde, ligesom mange andre omkring ham. De lokale i den lille sydafrikanske landsby mener derfor, at familien er forhekset, og Musa accepteres af den grund ikke af de andre børn. Da også Musas far dør af sygdommen, samtidig med at den lokale medicinmand ofrer familiens eneste ko til forfædrene, ser fremtidsudsigterne dystre ud. Musa beslutter sig derfor for at rejse til Johannesburg, dels for at tjene penge til en ny ko, og dels for at finde sin onkel. Rejsen bliver samtidig Musas første skridt i processen for at blive en mand og overtage sin nu afdøde fars rolle i familien.

På vej til Johannesburg møder Musa truckeren Nobe, og efter noget tid opnår de to en stærk relation. Nobe har aldrig selv fået en dreng, han er far til fire piger, og derfor tager han på en særlig måde Musa til sig. Musa forfølger dog samtidig sine egne mål i Johannesburg, nemlig at tjene penge og lede efter sin onkel. Livet i storbyen viser sig dog at være noget mere barskt end i Musas fødelandsby, men han lærer dog - i modsætning til mange gadebørn - at begå sig på ærlig vis.

Under sit ophold i Johannesburg finder Musa ud af, at hans familie ikke er døde af trolddom, men derimod af aids. Denne viden præsenterer han senere for medicinmanden hjemme i landsbyen, men han er ikke lydhør. I stedet følger vi Nobe, der, bl.a. på grund af mødet med Musa, begynder at informere storbyens indbyggere om hiv, aids og konsekvenserne af sygdommen. Der er dog ikke stor lydhørhed over for budskabet, da mange fortier sandheden om sygdommen.

Det altoverskyggende tema i "Beat the Drum" er spredningen af og kampen mod aids. De skræmmende realiteter med mange afrikaneres uvidenhed over for sygdommen, præsenteres som et kæmpe problem for Afrikas fremtid, hvilket det i sagens natur også er. Dog viser filmen indimellem glimt af håb om en bedre fremtid, selvom problemer med fattigdom, voldtægter, prostitution og sygdomme er voldsomme og omfattende.

"Beat the Drum" fortæller historien om den mere dunkle side af det afrikanske kontinent, men de flotte billeder viser også noget om kontinentets skønhed. Alt i alt en god og tankevækkende film, der er flot filmet og med udmærkede skuespilpræstationer.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer