• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Drama

Avismanden

Den kristne avissælger på Vesterbro hjælper høj og lav.

DramaTEMA Danske film
Produktionsår: 1952
Varighed: 104 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: Tilladt for alle
Instruktør: Jon Iversen,
Medvirkende: Ib SchønbergKarin NellemoseJohannes MeyerPaul Hagen,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 17.08.2007HVERDAGSKRISTEN I VERDENS MYLDER

"Avismanden" er en filmatisering af en af Aage Falk Hansen's romaner og fortæller om en kristen avissælger på Vesterbro Torv, der gør alt for at hjælpe de mennesker, han møder og få dem til at møde evangeliet.

Vesterbro vises på mange måder meget lig det, vi oplever i dag. Mange forskellige mennesker og sociale lag blandes på fortove og pladser. 50'erne større sociale skel vises i filmen, men det virker ikke fremmedartet, da vi jo kender tiden i nye dramastykker, f.eks. DR's "Krøniken".

Avismanden får (uden at sige Jesu navn en eneste gang) fortalt evangeliet gennem sit liv og det, han stille siger. En hverdagskristen midt i menneskemylderet. De rige og veluddannede, der kun har hån tilovers for avismandens stille vidnesbyrd, får alligevel noget at tænke over. Drankere, hjemløse og prostituerede finder ly og et venligt ord til opmuntring – og en tydelig fornemmelse af at blive accepteret. Ensomme får hjælp til at få nyt indhold i tilværelsen.

Når det skal være, går avismanden imod det "man kan" – for at hjælpe sin næste. Selv om han er udmattet, er døren alligevel åben og kaffen klar sammen med et venligt ord.

Den lille avisbod er et fint billede på det liv, vi har midt i denne verden. Mange forskellige mennesker går hurtigt forbi, nogle stopper – nogle får vi mulighed for at tale med. Avismanden presser ikke sit vidnesbyrd ned over hovedet på dem, han møder, men handler – og kommer med en stille bemærkning, når der er lejlighed til det.

Et stille drama med et overraskende klart budskab i en kommerciel film. Men filmen er fra en periode, hvor også Indre Mission, producerede film med kristent indhold, så filmselskabet har nok ment, at der var et marked. Og det er der stadig. Nu, hvor dvd'en er blevet almindelig, er det heldigvis muligt at få filmen igen.

Spørgsmål
Hvad er din "avisbod"?

Hvad kan vi lære af avismandens måde at være "hverdagskristen" på?

Filmen er kommet på dvd.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer