• PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

  • HORIZON - EN AMERIKANSK SAGA (DEL 1) i biografen

  • BABYLON nu på Netflix udover dvd og blu-ray

  • GOLDA nu på Viaplay udover filmstriben.dk, dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

Attack on Pearl Harbor

Filmen ser angrebet på Pearl Harbor fra en japansk national og kulturel vinkel. Men det gør samtidig filmen svært tilgængelig for en normal mainstream dansker.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaTEMA Anden verdenskrig
Produktionsår: 2011
Varighed: 135 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Izuru Narushima,
Medvirkende: Koji YakushoHiroshi Tamaki,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anders Kronborg - 14.08.2014SANDHEDEN OM 7. DECEMBER 1941
"Attack on Pearl Harbor" er en krigsfilm for den historiskinteresserede og for dig, der også gerne vil opleve de historiske begivenheder fra en helt ny synsvinkel.

"Attack on Pearl Harbor er en filmatisering af begivenhederne omkring det japanske angreb på Pearl Harbor den 7. december 1941. Filmens helt klare force er, at den giver en beskrivelse af, hvad der skete i den japanske militære ledelse i dagene omkring 7. december 1941.

Som historieinteresseret bliver man ofte snydt for at opleve begivenheder fra de ”ondes” synsvinkel. I denne film får vi en unik mulighed for at se begivenhederne omkring slaget ved Pearl Harbor fra den japanske admiral Yamamotos synvinkel. Yamamoto som under anden verdenskrig opnåede heltestatus på grund af sine strategiske beslutninger.

Filmens hovedpointe er at give et indblik i, hvordan admiral Yamamoto oplevede optakten til og angrebet på Pearl Harbor. Koji Yakusho, som spiller admiral Yamamoto, giver rollen stor personlighed og autensitet.

"Assault on Pearl Harbor – Admiral Yamamoto" er en seværdig film, men underholdningsværdien er meget svag. Jeg vil gå så langt som til at sige, at filmen er kedelig og langtrukken, selvom filmen handler om et af de mest spektakulære angreb i verdens krigshistorie.

De forskellige situationer og personer i filmen er sikkert autentisk beskrevet. Men den meget indforståede skildring af  japansk kultur og sprog gør ikke filmen let tilgængelig for en normal mainstream dansker. Filmens stemning og indhold ligger på mange måder så langt fra det, vi er vant til, at det bliver for meget. Dette er dog samtidig en af filmens store forcer, fordi det giver et unikt indblik i "den anden side" af historien.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer