• BOYHOOD nu på Netflix udover dvd

  • BIRTHDAY GIRL nu på Blockbuster.dk

  • THE CALLOF THE WILD nu på Netflix udover Disney+, dvd og blu-ray

  • PAST LIVES på dvd og blu-ray

  • THE ZONE OF INTEREST nu på MAX udover dvd og blu-ray

  • ONE LIFE i biografen

Alle anmeldelser - Drama

Annie

En musical hvor Annie - spillet af Quvenzhané Wallis - er plejebarn og bor hos en "heks". Hun skal dog midlertidigt bo hos en rig forretningsmand, så han kan score flere point for at blive borgmester.

DramaKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm A/7 år
Produktionsår: 2014
Varighed: 118 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 7 år
Instruktør: Will Gluck,
Medvirkende: Jamie FoxxQuvenzhané WallisCameron Diaz,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Anette Hedager Nielsen - 21.09.2015CHARMERENDE OPTIMIST
Musicalen "Annie" vil jeg kalde en eventyrlig, feel good kliche-komedie. Havde det været en animeret eventyrfilm, ville jeg nok uden videre have accepteret handlingen, selv om den er helt urealistisk. Et plejebarn bor hos en "heks", kommer op på "slottet" hos en rig forretningsmand og får blødgjort hans hjerte. Og "heksen" får begyndt på en frisk.

Det, der får mig til at hænge ved denne forudsigelige film, er den charmerende Annie, der spilles fantastisk af Quvenzhané Wallis, der var Oscarnomineret for sin rolle i Hushpuppy. Og de mange nyskrevne iørefaldende sange med performance gør mig glad. Det er en moderniseret udgave af musicalen "Annie" fra 1982.

Annie og flere andre piger bor hos Miss Hannigan (Cameron Diaz), som kun har dem for pengenes skyld. Annie savner sine forældre og møder hver fredag op hos en cafeejer, fordi hun tror, hendes forældre vil komme for at hente hende. Annie er en ukuelig optimist og synger "i morgen vil der være solskin". Ved et tilfælde kommer hun til at bo hos den  rige forretningsmand Will Stacks (Jamie Foxx), der fører valgkampagne for at blive borgmester. Det gør sig godt med fotos af ham som velgører over for et plejebarn. Stacks har det godt med at være alene med en masse plads - siger han. Han tror, folk omgiver sig med andre, så de kan føle sig elsket. Men han tror, dem der elsker ham, kan tælles på én hånd. Annie vil gerne være noget for Stacks, snakker med ham og laver mad til ham. Det er med til at blødgøre hans hjerte. Hun prøver også at åbne hans øjne for, at der måske er en kvinde, der elsker ham. Stacks finder ud af, at relationer er vigtigere end berømmelse.

Der kan vælges dansk tale, men sangene er på engelsk. Ved valg af engelsk tale og danske undertekster oversættes sangene også. Som ekstramateriale kan man se en video med en "smiley"-sang, hvor pigerne med "smiley"-plakater spreder glæde i hverdagen. Filmen er lidt i stil med High School Musical - nok også mht. målgruppen, men historien er meget tyndere, så "Annie" får kun tre stjerner.

Filmen er kommet på dvd og blu-ray.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 5.0 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer