• STOCKHOLM BLOOTBATH nu på dvd og blu-ray

  • THE ROSA PARKS STORY nu på dvd og filmstriben.dk

  • GRAN TURISMO nu på Viaplay udover dvd og blu-ray

  • INGEN KENDER DAGEN nu på filmstriben.dk udover dvd og blu-ray

  • HVOR FLODKREBSENE SYNGER nu på Netflix udover dvd og blu-ray

Alle anmeldelser - Biografi/baseret på virkelig historie

American Underdog

Amerikansk fodbold og kristendom er fremstillet i utallige film, men "American Underdog" portrætterer en anderledes helt, som viser sin familie hengivenhed og trofasthed i alle kriserne.

Biografi/baseret på virkelig historieDramaRomanceTEMA Kristne filmTEMA Sportsfilm
Produktionsår: 2021
Varighed: 112 min.
Omfattet af CVLI-licens
Censur: 15 år
Instruktør: Andrew ErwinJon Erwin,
Medvirkende: Zachary LeviAnna PaquinHayden Zaller,
Stikord:
 Tro,


Anmeldelse:

Af: Carsten Riis Jensen - 20.05.2022EN KRISTEN FODBOLDHELT 

Der er godt nok lavet mange film i USA, som fokuserer på sportsgrenen amerikansk fodbold. En del af dem handler om spillere med en kristen baggrund eller en inspirerende historie, som i større eller mindre grad inddrager Gud. Mange af disse film fokuserer på viljen til sejr, og at det mere eller mindre er Guds vilje, at en person skal opnå at blive stjerne og spille i NFL. Enkelte går endda så vidt, at spillet og den amerikanske baggrund bliver et billede på livet sammen med Gud - altså en slags amerikansk kristendom.

Filmen "American Underdog" hører til rækken af historier om stjernerne i amerikansk fodbold. Men heldigvis fortæller filmen sin historie på en måde, som gør stjernen til en anden slags helt:

Sammen igennem kriser
Kurt Warner kommer fra ydmyge kår, men han har altid haft en drøm om at leve af amerikansk fodbold. Det lykkes ikke, og vi ser, hvordan han oplever den ene krise efter den anden.

Filmens absolutte højdepunkt er, da han møder og forelsker sig i Brenda, en fraskilt kvinde med to børn, hvoraf den ene - Zack - er blind. Det er rørende og faktisk lærerigt at følge dem, for de kommer med hver deres erfaring med nederlag og kriser, og de finder sammen i en fast beslutning om, at hvad der end dukker op forude, så vil de gå igennem det sammen.

Trofasthed og hengivenhed
Et stærkt tema i filmen er trofasthed og hengivenhed. Kurt Warner bliver præsenteret som en mand, der dels falder pladask for Brenda og hendes familie, og dels som en, der i alting er trofast og sine nærmeste dybt hengiven. Særligt må jeg fremhæve scenerne, hvor han passer og udviser stærk omsorg for Brendas blinde søn Zack.

Brenda er troende kristen, og i løbet af filmen er der fine øjeblikke, hvor der tales om kald og tro. Særligt stærkt er det, da krise efter krise gør parret mere og mere fortvivlede, og Kurt i desperation vender sig til Gud i bøn. Der bliver ikke prædiket i filmen, og der er ingen store omvendelser efter 20 minutter, men der er ingen tvivl om, at det er tilliden til Gud, der bærer Kurt og Brenda igennem de svære omstændigheder.

"American Underdog" er skrevet og instrueret af Erwin-brødrene, som bl.a. stod bag den rigtige fine filmatisering af historien om sangen I Can Only Imagine.

Kan ses på blockbuster.dkBrugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 1 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer