• THE WHALE nu på Viaplay

  • THE APPRENTICE i biografen

  • DEN LILLE PRINS (2015) nu på Viaplay udover filmstriben.dk

  • DE LYDLØSE i biografen

  • DEADPOOL & WOLVERINE nu på dvd og blu-ray - og på Disney+ 12/11

  • WE LIVE IN TIME i biografen

Alle anmeldelser - Drama

After Life sæson 1 (serie)

Drama-komedie, TV-serie om det at miste sin allernærmeste, og hvordan man samler sig op fra tabet og kommer videre.

DramaKomedieTEMA Serier
Produktionsår: 2019
Varighed: 164 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Ricky Gervais,
Medvirkende: Ricky GervaisTom BasdenTony Way,
Stikord:
 Hund,
 Død,
 Sorg,










Anmeldelse:

Af: Peter Højlund - 02.07.2019



DØDEN OG BRITISK HUMOR

Tony Johnson er en midaldrende mand, som for nylig har mistet sin kone til kræft. Sorgen over tabet efterlader ham med en lyst til at tage sit eget liv, men en følelse af ansvar for sin hund, får ham foreløbigt til at tøve med selvmord. Han fik ingen børn med sin afdøde kone, og han giver flere gange udtryk for, at hun var det eneste menneske, han for alvor holdt af.

Til dagligt arbejder han som journalist på den lokale avis Tambury Gazette, som mest af alt leverer uinteressante artikler om lokale menneskers ligegyldige bedrifter, hvilket medvirker til at give Tony en endnu større følelse af tomhed. Avisens redaktør er hans svoger, der ihærdigt forsøger at holde Tonys humør højt, og som af samme grund må finde sig i meget fra hans side.

Komplicerede relationer
Ved siden af sit arbejde som journalist er Tonys liv præget af komplicerede relationer, blandt andet til en svært dement far og en aldeles inkompetent psykolog. Derudover ser vi ham undervejs i serien danne relationer til en hjemløs, en enke og en stripper, som på hver sin måde formår at møde ham i de inderste mørke afkroge af hans sind, fordi de selv kender til mørket.

Bagmanden bag TV-serien er den engelske komiker Ricky Gervais, som i starten af 00’erne for alvor fik sit gennembrud med den britiske og oprindelige udgave af TV-serien "The Office". Serien handler i al sin enkelhed om det tunge møde med døden, alt sammen krydret med den kyniske britiske humor, som Gervais er kendt for at levere.

Troværdig balance mellem humor og alvor
Min oplevelse var, at serien formåede at balancere humoren med alvoren på en måde, som langt henad vejen virkede troværdig, og som på samme tid gjorde serien underholdende. Jeg sad undervejs med en oplevelse af, at Gervais har et personligt kendskab til døden, som gjorde ham i stand til at omgå temaet på en menneskelig måde. Enkelte gange fik jeg en klump i halsen, og det overraskede mig egentlig, fordi jeg ikke synes, serien leverer noget stort drama. Men måske var det netop denne fornemmelse af menneskelighed, der glimtvis kom til syne i sårbarhed hos Gervais. Som når en af Tonys kollegaer efter i lang tid at have lyttet til hans forbandelser over sig selv beder ham være glad, fordi han fortjener glæde, og fordi han gør hende glad

Det hører dog også med til serien, at den momentvis lukker op for Gervais' religionskritik, som, de fleste med blot et smalt kendskab til ham vil vide, fylder enormt meget i hans repertoire. Når det dukker op i serien, synes jeg, det virker unødigt forceret. Når Tony således får disse momenter af klarsyn over tilværelsen, bliver det en mærkelig kontrast til hans sorgbetyngede nihilisme. Jeg oplevede det ganske enkelt som utroværdigt. Ser man bort fra det, synes jeg absolut serien med sine blot seks afsnit er seværdig.

Kan ses på Netflix.



Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.7 af 6. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer