• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Drama

Africa United

To fodboldtossede venner og en søster begiver sig optimistisk ud på en eventyrlig rejse gennem Afrika på vej til fodbold-VM i Sydafrika. De får følgeskab af en flygtet børnesoldat og en flygtet sexarbejder.

DramaKomedieFamiliefilmTEMA Familiefilm 11 år
Produktionsår: 2010
Varighed: 88 min.
Censur: 11 år
Instruktør: Debs Paterson,
Medvirkende: Eriya NdayambajeRoger NsengiyumvaSanyu Joanita Kintu,
Stikord:

Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 08.08.2012Dette er et forsøg på en morsom, humoristisk film om svære emner. BBC har været rundt om filmen, men filmen føles afrikansk og forsøger at tage kontinentets problemer op. Desværre på en måde, så det er svært at anbefale filmen til familieunderholdning, men hvis man vil se filmen sammen med sine store børn, er her i hvert fald noget at tale med dem om..

Det er en energisk film - og charmerende, men alligevel meget konventionel og temmelig rodet. Der tages frimodigt fat i emner som hiv/aids, børne-sexarbejde og børnesoldater.

Filmen handler om en håndfuld afrikanske børn, der har den drøm at komme til fodbold-VM i Sydafrika. Dudu og hans søster Beatrice er forældreløse, fordi forældrene havde aids. De bor i slummen i Rwanda, og Beatrice beder til Gud engang imellem. Dudu er leverandør af fodbolde, der er lavet at oppustede kondomer, plastikposer og snor. Han er fuld af fiduser for at lette søsterens og vennens tilværelse. Vennen Fabrice er god til fodbold og bliver "opdaget" af FIFA. Han inviteres til udtagelse i Kilipi med henblik på at komme til foldbold-VM i Sydafrika. Fabrice kommer fra et velstillet hjem, og hans forældre vil ikke have, at han tager til udtagelse. Dudu er selvudnævnt manager for Fabrice, og det ender med, at Dudu, Beatrice og Fabrice tager af sted. Men de kommer med en forkert bus, så de ender i Congo. Så begynder en episk fortælling gennem syv lande til Sydafrika. Undervejs møder de en tidligere børnesoldat med en masse penge, og senere møder de en ung sexarbejder.

"Africa United" har alle de nødvendige elementer til sin rådighed, små helte, et episk omfang, STOR modgang og skurke. Filmen er mere en roadmovie end en sportsfilm. Filmen fokuserer på de sociale forhold i Afrika. Der er skud og ballade undervejs, men vi behøver aldrig frygte for hovedpersonernes sikkerhed.

En sjov ting er, at vores lille manager, Dudu, er god til at fortælle historier. Det gøres i en slags dukke-tegnefilm, som er en allegorisk fortælling over deres eget liv.

Filmen er kaldt en ny Slumdog Millionaire, men derop synes jeg ikke, den kommer. Der er mange skøre, urealistiske indfald, fx at de kan komme ind i Sydafrika, fordi de er gode med en bold. Men historie og udførelse kommer ikke i nærheden af sit forbillede.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.5 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Jeppe, 20-05-19 09:04:
En okay sjov film, som bringer lys på HIV/Aids
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer