• FILM MED STIKORDET FODBOLD fx SOMMEREN '92

  • EN FLÆNGE I HIMLEN nu på Netflix udover Disney+ og blu-ray

  • IO CAPITANO på Filmstriben.dk og fx Blockbuster.dk

  • TEMA KRISTNE FILM fx. JESUS REVOLUTION

  • TEMA BIBELFILM fx TESTAMENTE: HISTORIEN OM MOSES

Alle anmeldelser - Drama

Änglavakt

Et succesrigt par får besøg af en fransktalende engel, da deres søn kommer ud for en ulykke og ender i koma.

Drama
Produktionsår: 2010
Varighed: 94 min.
Censur: 15 år
Instruktør: Johan Brisinger,
Medvirkende: Michael NyqvistIzabella ScorupcoTchéky Karyo,
Stikord:
 Koma,
 Sorg,
 Håb,


Anmeldelse:

Af: Finn Andersen - 20.04.2012Efter publikums- og kritikerhittet "Vidunderlig kærlighed" har Johan Inger Brisbane produceret "Äglavakt" - en historie om tro, håb og kærlighed.

Cecilia er kunstlærer, hun er intuitiv, følsom og tror på en højere magt. Ernst arbejder med forsikring, han er rationel, sober, og tror, at det hele er tilfældigheder. De har en søn, Alexander, og en funktionalistisk villa i en dyr forstad. De har virkelig alt, og Ernst tænker, at de har som fortjent. Men Alexander vælter på cyklen og ender i koma.

Når alt synes håbløst, dukker der en franskmand op i et parkeringshus. Han ved en masse om vin og ved på en mystisk måde alt om Alexander. Walter, som manden hedder, er øjensynlig en engel – en hjælper – på en smuk opgave. En trøster forsøger han at være. Men det er mærkeligt, at han kun taler fransk – og at forældrene lige pludselig forstår det. Han forsøger at hjælpe Cecilia og Ernst til at elske og leve og danse (til techno!). Kærlighed og tro er det eneste, der kan bringe Alexander ud af koma, ikke de pessimistiske læger, lader det til. Problemet er, at Ernst er så mandig kritisk.

Michael Nyqvist spiller den forkrøblede far uden ret meget at sige. Filmen foregår i en svensk storby om vinteren – meget grå og trist og med en konstant blomstrende musik, electoral, tror jeg, man kalder det, eller new age. Der er en del troværdige scener og rimeligt skuespil, men bortset fra at tjene penge på filmen, hvad er så egentlig målet?

Verdensopfattelsen er i dag ikke så rationel, som Ernst forsøger at vise. Skæbnetro og spiritualisme eller lidt tro på hvad som helst er meget udbredt nu. Men Ernst er altså en fuldstændig rationel forsikringsmand, der ikke tror, at der kan komme en indgriben ovenfra. Han bliver dog noget rystet ved Walters besøg og forsøg på at vække Alexander op.

Der er et fint lille klip, hvor Alexander ses på en film, hvor han læser en salme op. Det er i et sådant tilbageblik, at Walter forsøger at nå igennem til Ernst. Da den fransktalende engel er ved at blive taget af opgaven – af en faderskikkelse, der taler engelsk – får han lov til at gøre et sidste forsøg – eventuelt med drastiske midler.

Jo, englevagt er en virkelighed. Walter redder nogen, der er kørt i elven, men det lader til, at Alexander kun kan reddes, hvis forældrenes kærlighed og tro er intakt.Brugerkarakter:

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 4.0 af 6. 2 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme

Ingen kommentarer
Tilføj kommentar

* - påkrævet felt

*

*
*
Annoncer